Reklama
  • Najave događaja

13. SPIT - Sabor poljoprivrede, industrije i trgovine

Nakon žetve, Klub 100P plus, tradicionalno, organizuje SPIT - Sabor poljoprivrede, industrije i trgovine. Ove godine će biti održan po trinaesti put 18.jula na porodičnom gazdinstvu Vojislava Maleševa pored puta Kać – Budisava.  Početak je zakazan za 8,30h.

2017-direktna-setva

Paori će na SPIT-u moći da vide poljomašine i opremu. Mašine će biti  izložene, stacionarno ali po tradiciji i u radu Biće prikazani i rezervni delovi, ulja i maziva. Od repromaterijala biće izloženi pesticidi, mineralno đubrivo, seme. I banke će ponuditi uslove kreditiranja, a osiguravajuće kuće osiguranje useva i vozila.

U stručnom delu biće upriličenaradionica "Pravilan rad sa obrtnim plugovima", na kojoj će se govoriti o:

  • podešavanju agregata sa trobraznim, četvorobraznim ili petobraznim obrtnim plugom u radu, (traktor sa pneumaticima širine manje od 500 mm, traktor se kreće u brazdi, snaga traktora od 120-200 ks ).
  • podešavanju agregata sa šest i više braznim obrtnom plugom u radu (traktor sa pneumaticima ili gusenicama širine veće od 600 mm, traktor se kreće van brazde, snaga traktora veća od 200 ks, upravljanje uz asistenciju GPS uređaja).

Ovogodišnji SPIT održaće se pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Đorđe Simović