Reklama
  • Najave događaja

14. Festival vina - Interfest

sreda, 14. jun 2017. 09:26

Radno vreme Međunarodnog festivala vina - INTERFEST je od 19.00 - 24.00 sata, ulaz je slobodan, a cena vaučera za degustaciju vina iznosi 100 dinara. Međunarodni festival vina - INTERFEST biće održan na Trgu slobode u Novom Sadu od petka 16. do nedelje 18. juna. Radno vreme je od 19.00 - 24.00 sata, ulaz je slobodan, a cena vaučera za degustaciju vina iznosi 100 dinara.
2017-Interfest
Đurđica Jojić Novaković i Nataša Budisavljević Radišić
FOTO: Mihajlo Berček, TOP SRBIJA

Na 14. INTERFEST-u prestaviće se 70 vinskih podruma iz 11 zemalja koji će posetiocima ponuditi više od 400 etiketa vina.
Direktorka i osnivač INTERFEST-a Nataša Budsavljević kaže da ovogodišnji festival održava od petka do nedelje za razliku od predhodnih godina kada je termin festivala vina bio od četvrtka do subote i pozvala je sve Novosađane i njihove goste da posete najbolji "hepening u čast vina" u regionu.

Ona je dodala da će tokom INTERFEST-a biti održan i niz panela i stručnih diskusija na temu vina, te da će ove godine na Festivalu vini biti dosta izlagača koji će se po prvi put pojaviti na ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

Direktorica vinarije "Mačkov podrum" iz Iriga, Đurđica Jojić - Novaković, rekla je da vinarima INTERFEST mnogo znači i da je to jedinstvena manifestacija u Srbiji na kojoj proizvođači vina u direktnom kontaktu sa ljubiteljima vina mogu da prestave svoj proizvod.

"Grad Novi Sad, Pokrajina AP Vojvodina i Republika Srbija treba da neguju ovakve događaje jer to je najbolji način promocije i vina i vinskog turizma", rekla je Jojić - Novaković.

Đorđe Simović