Reklama
  • Najave događaja

85. Međunarodni poljoprivredni sajam

Oko 1.500 izlagača iz 30 zemalja nastupiće na 85. međunarodnom poljoprivrednom sajmu od 15. do 21. maja, a predstavljeni proizvodi i usluge stužu iz ukupno 60 zemalja

Po rečima generalnog direktora Novosadskog sajma Slobodana Cvetkovića, Međnarodni poljoprivredni sajam je ogledalo agrara i pruža uvid u najaktuelnije teme i trendove u ovoj privrednoj grani, što je važno i za naše tržište, ali i za širi region, jer povezuje privredu Srbije i zemalja iz regiona s državama iz celog sveta. 

2018-poljoprivredni-sajam

Zemlja prijatelj 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Francuska, a u okviru kolektivnih izložbi će se i privrednici iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Holandije, Italije, Izraela, Kine, Mađarske, Španije i Tunisa.Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ove godine je podržalo organizovanje Nacionalne izložbe stoke, na kojoj će biti 1.600 živih eksponata. U okviru izložbe „Kvalitet više“ biće predstavljeni organska proizvodnja, proizvodi sa geografskim poreklom, proizvodi sa oznakom srpski kvalitet i prvi put zantske pivare.  

Kao i uvek, izuzetno bogata i raznovrsna biće Izložba poljoprivredne mehanizacije, koja će ove godine okupiti više izlagača nego lane, a pri kupovini biće odobreni popusti od 3 do 10 odsto. Pored članica Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, predstaviće se i drugi distributeri i zastupnici koji posluju u našoj zemlji, kao i kompanije iz Austrije, Češke, Indije, Italije, Nemačke, Turske, Rumunije, Slovenije i Ukrajine. 

Tokom 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Kongresnom centru će biti održani stručni skupovi, kongresi, predavanja i konferencije na kojima će privrednici i stručnjaci iz mnogih oblasti razmenjivati znanja i iskustva.

Tradicionalno se za posetioce s kupljenim ulaznicama organizuje Poklon-igra, a ove godine pripremljena su tri vredna poklona - dva trakatora “belarus 622” i “john deere 5045 wd”, kao i roto freza “hisarlar”. 

Kapije Novosadskog sajma otvorene su od 9 do 19 časova.

Novosadski sajam

Zadovoljni ste sadržajem?