Reklama
  • Najave događaja

89. Međunarodni POLJOPRIVREDNI SAJAM

Najveća priredba Novosadskog sajma, 89. Međunarodni poljoprivredni sajam, biće održana ove godine u svom standardnom prolećnom terminu, od 21. do 27. maja. Posebno raduje činjenica da zadržava tradicionalni format koji izlagačima pruža priliku da se predstave u zatvorenom i na otvorenom prostoru najstarije sajamske kuće u ovom delu Evrope

2022-MPS-baner.jpg (44 KB)

Poljoprivredni sajam će biti realizovan sa Republikom Mađarskom kao Zemljom partnerom, koja je 2010. bila i prva Zemlja partner ove priredbe. Generalni sponzor će biti Globos osiguranje, Banka partner je Banka Poštanska štedionica, Zlatni sponzor je Al Dahra. O velikom interesovanju za najveću priredbu Novosadskog sajma svedoče prijave brojnih izlagača iz Srbije i inostranstva, kao i najavljene kolektivne posete. Nastupe su do sada potvrdili izlagači iz Mađarske, Italije, Češke, Holandije, Španije, Turske, Indonezije, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije, Danske, Francuske… Kolektivne izložbe će organizovati Mađarska, Češka, Italija, Holandija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Španija, Indonezija, dok je premijerno objedinjen nastup najavio i Maroko.

U poslednjoj dekadi maja biće priređeni svi poznati segmenti smotre agrara - Izložba poljoprivredne mehanizacije priključnih mašina i rezervnih delova, opreme za prehrambenu industriju, vinogradarstvo, voćarstvo i stočarstvo… Posetioce će dočekati i Izložba stoke, izložba hrane i pića, predstaviće se i osiguravajuća društva, banke, institucije i dr, a biće održani i brojni poslovni i stručni skupovi.

Na najvećoj Nacionalnoj izložbi stoke i Izložbi genetskih potencijala, biće prikazana najbolja grla goveda, konja, ovaca, koza i živine, a posetioci će imali priliku da vide autohtone rase neophodne za održanje biodiverziteta, kao i dostignuća u nekonvencionalnom stočarstvu. Nažalost ni ove godine Sajam neće biti domaćin odgajivačima svinja, zbog potencijalne opasnosti od afričke kuge. Izložbe će biti organizovane pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Kruna Izložbe stočarstva - Dan stočara, neće izostati ni ove godine. Na Manježu Novosadskog sajma najboljim odgajivačima će, u četvrtak, 26. maja, biti uručena priznanja uz defile nagrađenih grla - prikaz rezultata domaćeg uzgoja i selekcije stoke, koji će ne samo potvrditi veliku upornost domaćih farmera, već kao i obično privući veliki broj posetilaca.

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede u planu su i izložbe organskih proizvoda, proizvoda sa oznakama geografskog porekla, proizvoda sa oznakom "Srpski kvalitet" i zanatskog piva.

Kongresni centar "Master" je tokom Poljoprivrednog sajma domaćin brojnim stručnim i poslovnim događajima, promocijama i prezentacijama. Skupove su do sada već najavile Mađarska, Ambasada Holandije, Italijanska agencija za spoljnu trgovinu ICE, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo, brojna udruženja i kompanije…

Izlagačkog prostora je svakim danom sve manje jer sve više kompanija želi svoje mesto u izuzetnom međunarodnom ambijentu koji može da omogući unapređenje poslovanja, stvaranje novih kontakata i prepoznatljivost u svetu poslovnog biznisa.

Na Novosadskom sajmu u februaru je počelo i ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga, organizovano povodom Poljoprivrednog sajma, a biće završeno tokom prvih dana priredbe.

Do kraja aprila za nastup na Sajmu, za avansne uplate važi 2% terminskog popusta, a izlagači na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu stiču pravo na 20% popusta kada prijavljuju uzorke na ocenjivanje kvaliteta.

Cene pojedinačnih karata kao i ulaznica za kolektivne posete nisu menjane. Pojedinačne ulaznice staju 600 dinara, dok u kolektivnim posetama koštaju 400 dinara po osobi. Za kolektivne posete, neophodno je dostaviti najavu posete sa brojem (najmanje 15 osoba) posetilaca, na memorandumu zadruge, škole ili fakulteta, sa pečatom i potpisom ovlašćenog lica.

Posetioce sa kupljenim ulaznicama, koji dođu na 89. međunarodni poljoprivredni sajam, organizovan od 21. do 27. maja, na Novosadskom sajmu očekuju vredni pokloni - dva traktora, prikolica, prskalica i rasipač. Agropanonka će srećnom posetiocu pokloniti traktor BELARUS 82.1 i rasipač HMS-A. Prskalicu BADILLI od 600 litara i prikolicu PALAZOGLU, nosivosti 10 tona, daruje firma MBV, a Kite DOO traktor JOHN DEERE 5045D.

Za učestvovanje u Poklon-igri potrebno je na poleđini kupljene ulaznice čitko ispisati tražene podatke, a potom je ubaciti u kutiju koja će biti postavljena preko puta Sajamske fontane. Kuponi sa imenima srećnih dobitnika biće izvučeni u četvrtak, 26. maja, u 17 časova, dok je uručenje poklona predviđeno za petak, 27. maj, u 12 časova.

Sve prijave, raspored vrednovanja - po robnim grupama, kao i prijave za ocenjivanje kvaliteta mogu da se pronađu na sajtu www.sajam.net, gde se nalaze i porudžbenice za ulaznice.

Novosadski sajam

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!