Reklama
  • Najave događaja

Belgrade Food Show 2020.

Ovogodišnji Belgrade Food Show svečano otvara panel diskusija “Stanje u industriji hrane u regionu” koja će se održati u ponedeljak, 23. novembra u 10h i na kojoj će govoriti miistri poljoprivrede Srbije, Slovenije i Republike Srpske Branislav Nedimović, Jože Podgoršek, Boris Pašalić.

Prvog dana konferencije, učesnici će takođe imati priliku da čuju i panel diskusije “Potrošačke navike - offline vs online polica?” gde će proizođači govoriti kako su se prilagodili trendu online prodaje hrane, kao i šta očekuju od ovog trenda u budućnosti. Na panel diskusiji “Vinska scena Srbije i regiona” Igor Luković, urednik portala Vinoifino.rs razgovaraće sa Zlatkom Živanićem, iz domaće vinarije Toplički vinogradi i Dejanom Živkoskim, predsednikom Udruženja somelijera Srbije.

2020-BFS-vizual.jpg (271 KB)

Drugi dan otvara panel diskusija “Kratki lanci snabdevanja hranom” gde će o njihovom značaju, sa kojim izazovima se suočavaju i kako doprinose lokalnoj zajednici govoriti prof. dr Viktor Nedović, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i predsednik Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije, prof. dr Mirjana Pešić, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i predstavnik projekta SMARTCHAIN, kao i Cane Jovanović, suvlasnik firme „Polo doo Čačak“ i predsednik „Udruženje kompanija za preradu voća i povrća“ Kraljevo.

Nakon toga, sledi panel diskusija “Jedinstvena oznaka za kvalitet domaćeg proizvoda” gde će Mihailo Vesović, direktor sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije, Slobodan Košutić, generalni direktor kompanije Sunoko, kao i Branislav Sekulić, osnivač porodične firme Vrtlari govoriti o tome šta takva oznaka predstavlja za proizvođače, potrošače i ritejlere i da li će uspeti misija “Čuvarkuće”. Istog dana, govornici na konferenciji biće i dr Miroslav Knežević, državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Nikola Dimitrijević, vlasnik restorana Franš, Goran Košić, suvlasnik i glavni kuvar restorana Noel iz Zagreba, kao i Goran Pejčinović, direktor hotela MONA Plaza i potpredsednik upravnog odbora HORES-a i to na temu odnosa industrije hrane i HoReCa sektora.

Trećeg dana konferencije, panel diskusiju na temu “Crowdinvesting - recept za rast malih biznisa” moderiraće Sandra Rodić, direktor tima za pristup izvorima finansiranja USAID-ovog Projekta saradnje za ekonomski razvoj, a govornici će biti Veljko Milićević, osnivač, Bubaja d.o.o. (Zdrawo Slatko & RO!), Luka Pejović, BDO i Vladimir Pavlović, WM Equity partners. Kako prvi put u istoriji domaćeg finansijskog tržišta počinje sa radom online platforma za finansiranje privrede, Ventu.rs – crowdinvesting platforma, govornici će govoriti o crowdinvestingu kao idealnom finansijskom instrumentu za proizvođače prehrambenih proizvoda.

Svakog dana, od 23. do 25. novembra, održavaće se predavanja predstavnika Fresh Montgomery grupe, renomirane britanske konsalting kompanije za prehrambeni sektor. Teme će biti ključne promene koje su se dogodile u industriji hrane u eri pandemije, nov putevi ka tržištu za proizvođače hrane i pica, razvoj brend identiteta i kako da se jedan proizvod razlikuje u masi.

Registraciju za Belgrade Food Show 2020 online konferenciju i celokupnu agendu za sva tri dana sajma, možete pronaći na sledećem linku: https://belgradefoodshow.studio20.rs/register.php

Događaj organizuje Asocijacija za promociju srpske hrane uz podršku Privredne komore Srbije i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, sa tendencijom da Srbiju uvrsti među lidere u industriji visokokvalitetne hrane u Jugoistočnoj Evropi. Sponzori ovogodišnjeg sajma su Fun&Fit, Danubius, Mioni, Yuhor, Sunoko i Mona Plaza. 

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!