Reklama
  • Najave događaja

Uticaj klimatskih promena na poljoprivredu i vodne resurse

Zainteresovani mogu da se pridruže radionici na platformi ZOOM 20. oktobra u 10 časova i čuju više o ovoj temi, kao i da učestvuju u diskusiji o neophodnoj adaptaciji prioriteta, političkog okvira i strategija koje se odnose na ove sektore

Na radionici “Uticaj klimatskih promena na poljoprivredu i vodne resurse u Republici Srbiji” eksperti Organizacije UN za hranu i poljoprivredu prezentovaće i opisati istorijske trendove promena klimatskih varijabli (količine padavina, temperature vazduha, relativne vlažnosti vazduha i insolacije), kao i projekcije za sledećih nekoliko decenija, koje su opisane i u Atlasu, izrađenom u okviru projekta “Podrška razvoju strategije navodnjavanja u Srbiji”, koji realizuju FAO i EBRD.

 
2021-fao-logo.jpg (95 KB)
 
Zainteresovani mogu da se pridruže radionici 20. oktobra u 10 časova i čuju više o ovoj temi, kao i da učestvuju u diskusiji o neophodnoj adaptaciji prioriteta, političkog okvira i strategija koje se odnose na ove sektore.
 
U poslednjih nekoliko decenija svedoci smo pojave i posledica izrazitih klimatskih promena širom sveta, koje potvrđuju i naučna istraživanja u ovoj oblasti. Očekuje se da će globalno zagrevanje prouzrokovati velike promene u vrednostima različitih klimatskih varijabli, kao što su količina padavina, temperatura vazduha, relativna vlažnost vazduha i insolacija. Nacionalne strategije, službena komunikacija sa UNFCCC-om i postojeći okvir politike potvrđuju da su sektor poljoprivrede i vodni resursi među najugroženijima od klimatskih promena u Republici Srbiji.
 
Na radionici će eksperti Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija prezentovati i opisati istorijske trendove promena klimatskih varijabli, kao i projekcije za sledećih nekoliko decenija, koje su opisane i u Atlasu, izrađenom u okviru projekta “Podrška razvoju strategije navodnjavanja u Srbiji”, koji realizuju FAO i EBRD .

Agronews

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!