Reklama
  • Stav

Da li je Nedimović odgovoran za korupciju u svojim redovima?

utorak, 13. oktobar 2020.

Pošto su pozicije nameštenika u Srbiji deo partijskog plena, sam Nedimović (uglavnom) nema password za selekciju u svom dvorištu. Radi sa zacementiranim kadrovicima. Bez mogućnosti reinstalacije. Da li to može biti opravdanje? Svakako ne. Samo olakšavajuća okolnost

Fudbalski klub izgubi utakmicu. I ispadnu iz lige. Kome se skida skalp? Treneru. Bez obzira na to što je najbolji igrač promašio penal. Scenario toliko puta viđen.

Šta prvo možete čuti od poljoprivrednika o raspodeli novca iz budžeta za investicije u agrar? 

"Brale, ostavi 20% ako želiš da prođeš". Glasina ili …

Nažalost, ni na bućkalo ne da se upecati svedok ovakvog tipa nepočinstva. A i što bi svedočio? Od asne, što bi Turci rekli, može samo da ima glavobolju. Bez konačnog epiloga. 

Kada je reč o činjenicama, podsetićemo se da je za mandata aktuelnog ministra dvoje njegovih saradnika uhapšeno zbog korupcije. 

Da li je on odgovoran? Gotovo nebitno. Time bi trebalo da se bavi, za nas nevidljiv, javni tužilac. U uređenom svetu, ministar bi momentalno podneo ostavku. Pošto je stolica prišivena za debelo meso redovna oprema naših političara izlišno je očekivati poteze sličnog tipa. Uostalom, da li možete da se setite nekoga od naše političke, nazovi elite, ko je abdicirao?

Pošto su pozicije nameštenika u Srbiji deo partijskog plena, sam Nedimović (uglavnom) nema password za selekciju u svom dvorištu. Radi sa zacementiranim kadrovicima. Bez mogućnosti reinstalacije. Da li to može biti opravdanje? Svakako ne. Samo olakšavajuća okolnost.

Za nas koji (nadam se) zdravorazumski razmišljamo ostavka je jedino rešenje za ove skandale. Šteta što takvo promišljanje nije svojstveno prosečnom građaninu već je privilegija avangarde. Malobrojne koja je pretekla u ovom galimatijasu.

Poljoprivreda.info

Đorđe Simović

Poljoprivreda.info

Da li je Nedimović odgovoran za korupciju u svojim redovima?

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!