Reklama
  • Stav

EIMA Digital Preview – “Prvi mačići se ...”

ponedeljak, 16. novembar 2020.

Beskonačne, nepotrebne animacije, loša navigacija, bagovanje i padanje sistema, neprekidno “svičovanje” sa engleskog na italijanski jezik, i pregršt drugih propusta uslovili su da već prvog dana napustim ovaj “sajam”

Sa nestrpljenjem se čekala sreda, 11. novembar u 9h. Tada je počela EIMA Digital Preview – digitalno izdanje ili surogat (što bi se po naški reklo) čuvenog sajma EIMA u Bolonji koji je uz onaj u Hanoveru najveća smotra poljotehnike i agroinovacija na starom kontinentu.

“Sajam”

Potpisnik ovih redova, već dve decenije digitalno pismen, sat vremena je pokušavao da se snađe na ovoj platformi. Beskonačne, nepotrebne animacije, loša navigacija, bagovanje i padanje sistema, neprekidno “svičovanje” sa engleskog na italijanski jezik, i pregršt drugih propusta uslovili su da već prvog dana napustim ovaj “sajam”.

Naravno, sproveo sam anketu među kolegama novinarima kao i mehanizatorima, a njihova iskustva samo su potvrdila moje tvrdnje.

Čaša do pola puna

Da. Jedni će reći da je do pola puna a drugi da je do pola prazna. Svesni promašaja organizatori su poslednje saopštenje koje zatvara “sajam” naslovili: “EIMA Digital Preview, a project "in progress”” i odmah nastavili ... “Digitalna platforma će se brzo usavršiti, kako bi podržala promotivne aktivnosti proizvođače poljoprivrednih mašina ...”

Nije šija nego vrat. Nije kapitulacija Nemačke u WWI nego “dan primirja”.

FederUnacoma – “kritični problemi u pristupu i upotrebi platforme”

Iz FederUnacoma, italijanske federacije proizvođača poljoprivrednih mašina, koja je glavni organizator manifestacije priznaju da su imali “kritičnih problema u pristupu i upotrebi platforme, ali ta iskustva predstavljaju koristan test za razvoj sistema i za stvaranje platforme koja može kontinuirano podržavati sektor poljoprivrednih mašina ...” Kako diplomatski?

Iako su se po svemu do sada, kada je reč o EDP diskreditovali, ostaje nam da organizatorima verujemo da je sajtu od srede do nedelje pristupilo 59 hiljada posetilaca, a da je oko 10 hiljada korisnika učestvovalo je u on-line seminarima i konferencijama u vezi sa poljoprivrednom mehanizacijom.

Bilo bi zanimljivo čuti odgovore onih koji su platili da budu statisti u ovoj predstavi.

Ostaje samo nada da će pošast zvana kovid-19 biti obuzdana a da će „fizička“ EIMA u Bolonji koja je planirana za 2021. “izvaditi kestenje iz vatre”.

Poljoprivreda.info

Đorđe Simović

Poljoprivreda.info

EIMA Digital Preview – “Prvi mačići se ...”

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!