• Stav

Pravda za „Tajnu vinove loze“

sreda, 27. januar 2021.

Stasavaju nove generacije. Ulaze u punoletstvo. Ako nisu gadljivi na pića u kojima ima alkohola pred njima je raskrsnica za kreiranje ukusa. Žestina, pivo ili vino. U kom smeru krenuti? Ovde ne računam one podvojene koji će krenuti u sva tri smera

Svako umetničko delo, svaki javni nastup, podložni su kritici. I to je normalno. Kada je kritika zidana argumentima, za razliku od kritizerstva, taj posao je potpun.

Poznanici, vinski vukovi, pažljivo su notirali propuste u seriji „Tajna vinove loze“. Nisu „povukli ručnu“. Opservacije su podeljene javnosti preko njihovih kolumni. Salva „drvlja i kamenja“ je ispaljena. I to je u redu. Ništa oni nisu slagali.

A da li postoji „šira slika“?

Uz sve kritike trebalo bi razmotriti da li prikazivanje ove telenovele u udarnom terminu na javnom medijskom servisu donosi neku korist. Obrazovnu, informativnu, zabavnu.

Iskreno, ne mogu da se setim, domaćih, porodičnih tv sadržaja u čijem je fokusu vino. Sa druge strane stasavaju nove generacije. Ulaze u punoletstvo. Ako nisu gadljivi na pića u kojima ima alkohola pred njima je raskrsnica za kreiranja ukusa. Žestina, pivo ili vino. U kom smeru krenuti? Ovde ne računam one podvojene koji će krenuti u sva tri smera.

Ako im je hard disk prazan, mislim na rukije, serija o kojoj govorimo mogao bi biti skroman, nespretan, ali dobar početak avanture koja će trajati ceo život a koja se zove - vino. Ukus će „fino podešavati“ ceo život.

Kada već idem „obrnutom piramidom“ da se dohvatim jednog detalja. Toliko se u prve tri epizode govorilo o sorti bagrina, da mogu da se opkladim da u narednim godinama možemo očekivati bar nekoliko vinograda pod ovom sortom koja je bila pred nestajanjem. A bilo bi dobro raspitati se kod Nikole Mladenovića Matalja koliko mu je već sada porasla prodaja tog vina.

Poljoprivreda.info

Đorđe Simović

Poljoprivreda.info

Pravda za „Tajnu vinove loze“

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!