Reklama
  • Stav

Upoznaj Srbiju da bi je voleo

sreda, 29. jul 2020.

I umesto da ovu prinudu i prisilu iskoriste ne bi li domaće turiste dugoročno pridobili, vlasnici nekretnina i (polu)turističkih objekata svojski se trude da ih izgube za sva vremena. Sa svih strana nas zasipaju informacije o paprenim cenama rentiranih objekata. Dakle, za očekivati je da ovaj brak iz koristi potraje dok nas EU bude držala u „covid kavezu“

U našoj svakodnevici dno ne postoji. Uvek nas neka nova realnost uveri da je ono dublje nego što smo mislili. Kada je reč o odlascima u inostranstvo devedesete ćemo pamtiti po višesatnom čekanju pred stranim ambasadama. Nakon te bolne inicijacije, mogli smo se nadati poseti zemljema „blagostanja & pravnog poretka“.

Nakon decenije i po slobodnog putovanja, ponovo smo u kavezu. Zakovani sa svih EU strana, ne računajući Bugarsku. Jednostravnije rečeno, trenutno naš pasoš ne vredi ništa. Skupo smo platili fasciniranje fudbalskih fanatika širom starog kontinenta slikama sa gotovo punog stadiona Partizana. JNA, za nas starije.

Drugim rečima, u vreme godišnjih odmora zakovani smo u miloj nam otadžbini. Na facebooku uobičajene fotke mojih prijatelja snimljene na Krfu, Lefkadi, Istri, Sitoniji, Kušadasiju, Boki zamenile su one načinjene na Zlataru, Tari, Srebrnom jezeru, Sokobanji, Vrnjačkoj, Ribarskoj i ostalim banjama.

I umesto da ovu prinudu i prisilu iskoriste ne bi li domaće turiste dugoročno pridobili, vlasnici nekretnina i (polu)turističkih objekata svojski se trude da ih izgube za sva vremena. Sa svih strana nas zasipaju informacije o paprenim cenama rentiranih objekata. Dakle, za očekivati je da ovaj brak iz koristi potraje dok nas EU bude držala u „covid kavezu“.

Uvek aktuelna, na račun ove pojave, našalila se i ekipa „Njuz.net-a“.

BEOGRAD, 29. jul 2020, (Njuz) – Bogdan Ličina (39), sistem administrator iz Beograda, morao je da na letovanje sa porodicom ode čak na Sejšele, jer nije mogao da priušti sedmodnevni boravak u hostelu u Guči.

Ličina je tek jedan od brojnih građana Srbije koji su, trbuhom za pansionom, prinuđeni da odmor i uživanje pronađu na nekoj od dalekih lokacija širom planete.

– Strašno je na šta smo spali. Sa porodicom nisam letovao nigde par godina i željno smo iščekivali ovo leto kako bismo ostvarili svoj davnašnji san, da letujemo u Guči, Bajinoj Bašti ili Svilajncu. Međutim, kada smo videli cene, šokirali smo se. Sada nažalost moramo da se zadovoljimo Sejšelima, jer su dosta jeftiniji od Guče. Kažu nam poznanici da i nije toliko loše. Sigurno ne može biti dobro kao Guča ili Bajina Bašta, ali koliko para, toliko muzike – rezignirano nam je ispričao Bogdan Ličina.

Ceo članak možete pročitati na sledećem linku. Vredi.

Poljoprivreda.info

Đorđe Simović

Poljoprivreda.info

Upoznaj Srbiju da bi je voleo

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!