Reklama
  • Mehanizacija/oprema

Antonio Carraro Tractors - bilans stanja 2016: savršenog zdravlja

Antonio Carraro, svetski lider u proizvodnji manjih traktora za specijalizovanu poljoprivredu (vinogradi i voćnjaci), zatvorio je svoje knjige za 2016. godinu sa prometom od preko 83 miliona evra, sa EBITDA indeksom blizu 10% i neto profitom od 2 miliona evra; jedan od najboljih ekonomskih rezultata sektora.

 

Kompaktni traktori, zahvaljujući njihovoj jedinstvenosti i njihovim tehničkim karakteristikama, nemaju rivala na tržištu: proizvodnja "po meri" traktora sa 40 osnovnih modela dostupnih u 80 različitih verzija. Izvoz, što čini više od 50%, obavlja se odlično u Francusku, na Iberijsko poluostrvo, u Turska, Iran, Južnu Ameriku, Kanadu, Kaliforniju i Kinu. Porudžbine nastavljaju da pristižu i u prvih nekoliko meseci 2017. godine, sa porastom za oko 30% u odnosu na isti period 2016. Rast prometa više od 5% očekuje za cijelu 2017. sa predviđenim EBITDA indeksom više od 10%.

Marcello tehnika Carraro, MD je oduševljen rezultatima i naknadnim jačanjem finansijske situacije nakon povećanja kapitala na kraju 2016. godine, zahvaljujući ulazu u Gruppo Melleuno Imoco, što će omogućiti da strateški plan od pet godina (2017-2021) bude preduzet sigurno i bezbedno. To će dati snažan podsticaj za kompaniju je usmeren ka stalnoj inovaciji svog asortimana traktora za specijalizovanu poljoprivredu i civilno održavanje (javne, privatne i sportske zelene površine, čišćenje puteva i ulica).

Od samog početka 2017. godine postoji plan da se počne investicioni program, u vezi sa, s jedne strane, jačanjem proizvodnje, kako u smislu ljudskih resursa tako i mašinske tehnologije, istovremeno jačajući komercijalnu strukturu i sistem unutrašnje kontrole, uključujući i upravljanje filijalama u Turskoj, Španiji, Francuskoj i Okeaniji.

preveo: Predrag Mirić

Zadovoljni ste sadržajem?