Reklama
  • Tehnologija

BASF-ov FIELD MANAGER koristi više od 16.000 poljoprivrednika

U 2017/2018. godini evropski poljoprivrednici koji su štitili polja pšenice po preporukama xarvio FIELD MANAGER-a zaradili su u proseku 32 evra po hektaru više nego farmeri koji su koristili standardni režim zaštite sa tri primene fungicida

BASF-ov proizvod za digitalnu poljoprivredu xarvio™ FIELD MANAGER (Menadžer polja) imao je uspeha u 2019. godini, u kojoj je podržao poljoprivrednu proizvodnju na preko dva miliona hektara polja, a za više od 16.000 poljoprivrednika na svetu. Zbog pozitivnih iskustava korisnika, xarvio sada predstavlja nove funkcije za 2020. godinu. One obuhvataju upravljanje hranljivim materijama uključujući tajming i doziranje, mape aplikacija sa automatski integrisanim tampon zonama, kao i bežično povezivanje mašina. Sve nove funkcije dostupne su poljoprivrednicima širom sveta na svim mobilnim uređajima.

2020-FIELD-MANAGER-BASF.jpg (50 KB)
xarvio Field Manager

Nove funkcije xarvio FIELD MANAGER programa dopunjuju već raznovrsnu uslugu, koja obuhvata informacije koje se dobijaju u realnom vremenu za određenu oblast polja, poput detaljnih faza rasta useva i obaveštenja o statusu rizika od bolesti i štetočina na određenom delu polja, baziranih na tržištu modela rizika koje je testirano 25 godina.

U 2019. godini xarvio FIELD MANAGER pomogao je poljoprivrednicima da ostvare veći povratak investicija na poljima. Na primer, u 2017/2018. godini evropski poljoprivrednici koji su štitili polja pšenice po preporukama xarvio FIELD MANAGER-a zaradili su u proseku 32 evra po hektaru više nego farmeri koji su koristili standardni režim zaštite sa tri primene fungicida.

„Bilo je neverovatno videti koliko je farmera prihvatilo digitalnu poljoprivredu po prvi put u 2019. godini i kako su ih rezultati ubedili nakon samo jedne sezone. Velika profitabilnost i ušteda vremena koju vidimo kod naših kupaca nas ohrabruje da nastavimo s razvijanjem i optimizacijom algoritama za digitalnu poljoprivredu”, objasnio je Jozef Alendorf, menadžer proizvoda za xarvio FIELD MANAGER.

Andre-Georg Girg, šef komercijalnih operacija Digitalne poljoprivrede u BASF-u, dodao je: „Uz rastući broj usluga koje nudi xarvio, nastojimo da transformišemo pejzaž digitalne poljoprivrede još više u 2020. godini i da nastavimo da donosimo profitabilnost kao i održivo poljoprivredno okruženje za naše farmere.”

Uz program xarvio HEALTHY FIELDS, BASF će ponuditi svoj najnoviji proizvod u 2020. godini nemačkom, a potom i na ostalim tržištima. Korišćenjem xarvio HEALTHY FIELDS, korisnici dobijaju mogućnost za potpuno upravljanje bolestima u određenim zonama polja uz zdravstvenu zaštitu useva. „Preporučenu strategiju zaštite useva programa xarvio FIELD MANAGER implementiraće iskusni izvođači radova. Poljoprivrednik je u tom procesu oslobođen od kompleksnog rada i može pratiti svaki korak transparentno. Ako su oštećenja od bolesti lista na kraju sezone veća od unapred ustanovljenih i procenjenih, poljoprivrednik će primiti kompenzaciju”, rekao je Girg.

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!