Reklama
  • Mehanizacija/oprema

Bolonja se priprema za izbor “Traktora godine”

Na sajmu EIMA u Bolonji koji se održava od 9-13. novembra biće izabran traktor godine za 2023. u kategorijama: za najbolji održivi traktor, specijalizovani, univerzalni i ratarski traktor godine
2022-traktor-godine-JD.jpg (134 KB)
Traktor godine 2022. - John Deere 7R 350 AutoPowr

Prestižnu nagradu dodeljuje časopis Trattori. Mašine koje se nalaze u konkurenciji za izbor ocenjivaće međunarodni žiri sastavljen od 26 stručnjaka iz 25 zemalja. Članovi komisije su stručnjaci sa poljoprivrednih fakulteta, savetodavnih službi kao i novinari koji pišu u specijalizovanim časopisima o poljoprivrednoj mehanizaciji. Predstavnica Srbije u komisiji koja bira traktor godine je novinarka “Poljoprivrednika” Marija Antanasković.

Ovaj izbor je globalno popularan i agrarna javnost ga sa nestrpljenjem isčekuje. Za takmičenje mogu da se prijave svi proizvođači traktora. Uvek se trakor bira u prethodnoj godini. Dakle, u  Bolonji će se u novembru ocenjivati traktori iz 2022. a pobednici će godinu dana nositi nagradu "Traktor godine 2023."

Obaveza proizvođača traktora je da prijavljeni traktor u jednom trenutku uđe u komercijalnu prodaju, odnosno da je dostupan kupcima. Ovogodišnji pobednici bi trebalo da uđu u komercijalnu proizvodnju u poslednjem kvartalu 2023.

Nagrade će biti dodeljene 9. novembra u delu izložbenog prostora poznatog kao – Quadriportico.

Izboru će prisustvovati predstavnici proizvođača koji učestvuju u takmičenju, vodeće ličnosti iz sveta politike, poljoprivrede i poljoprivredne mehanizacije, kao i šira EIMA publika.

Ceremonija dodele biće futuristički multimedijalno pokrivena što će dodatno doprineti atraktivnosti dodele nagrada.

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!