• Agroekonomika

Chiquitina reklamna kampanja na londonskim dabldekerima

Uprkos padu broja turista, gigant u prometu banana ponovo će se promovisati na londonskim autobusima, podstičući lokalno stanovništvo da „misle Chiquita“ (“Think Chiquita”)

Turista u Londonu uglavnom nema, ali čikuitini dvospratni autobusi “banana dizajnirani” vratiće se na ulice Londona šestu godinu, promovišući u septembru i oktobru zabavu i zdrav život.
2020-Chiquita-reklama.jpg (121 KB)

Bez obzira na to što je ovog leta broj posetilaca u Londonu (kojima su namenjene ove promo poruke) umanjen pandemijom virusa Covid-19, banana-gigant Chiquita u kampanji se fokusirao se na vrhunski ukus njihovih banana.

„Dvospratni autobusi su sinonim nacionalnih simbola Londona“, rekao je Džon Kokl, direktor prodaje Chiquite u Velikoj Britaniji i Irskoj. „Sadržaj smele i primamljive, a zabavne i živahne kampanje, na pravi Chiquita način, na tako kultnoj platformi, savršena je kombinacija koja lokalnim stanovnicima donosi dozu zabave i uzbuđenja u svakodnevnom gradskom životu.“

Dvomesečna kampanja će biti dopunjena dvonedeljnom digitalnom podrškom na ekranima velikog formata kompanije Cromination u londonskom okrugu Kensington.

„Nadovezujući se na uspeh londonske autobuske kampanje proteklih godina, oduševljeni smo povratkom na ulice Londona, još jednom podstičući lokalne potrošače da„ misle Chikuita“i pojačavaju pozicioniranje kategorije banana kako bi podržali naš rast u Velikoj Britaniji“, rekao je Kokl.

Chiquita Brands International

Američka korporacija Chiquita Brands International, Inc., osnovana 1970. godine kao United Brands Compani pri spajanju United Fruit Compani-a i AMK Corporation (holding kompanije John Morrell and Co.). Kompanija, koja je svoje sadašnje ime usvojila 1990. godine, trguje i distribuira banane i druge proizvode, obrađuje i distribuira meso, proizvodi i distribuira drugu hranu, masti, ulja i pića i administrira raznovrsne aktivnosti u industriji plastike, stočne hrane, telekomunikacija i drugim oblastima. Chiquita je vodeći distributer banana u Sjedinjenim Državama. Sedište je u Sinsinatiju, Ohajo.

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!