Reklama
  • Reportaža

“Dani poljoprivrede online” najava Poljoprivrednog sajma

Tokom četiri Dana poljoprivrede online nastupilo više od 80 izlagača iz šest zemalja (Srbija, Češka, Španija, Rumunija, Holandija i Hrvatska); Priredbu je videlo više od 9.000 posetilaca; Održani su stručni skupovi na kojima je obrađeno 19 tema; Za B2B sastanke je registrovano 506 poslovnih posetilaca

Na platformi Novosadskog sajma, ExpoOnline.rs, od 18. do 21. maja, održani su prvi Dani poljoprivrede online. Okupili su više od 80 izlagača iz šest zemalja - Srbije, Češke, Španije, Rumunije, Holandije i Hrvatske, koji su predstavili proizvode i usluge iz gotovo svih robnih grupa koje posetioci i poslovna publika očekuju na priredbama te vrste. Najposećeniji su bili štandovi kompanija koje su ponudile poljoprivrednu mehanizaciju, priključne mašine i rezervne delove, a za četiri dana zabeleženo je više od 9.000 posetilaca iz Srbije i inostranstva.

2021-Dani-poljoprivrede-online.jpg (82 KB)

U fokusu Dana poljoprivrede onlajn bile su subvencije, podsticaji za poljoprivrednu proizvodnju i bespovratna sredstva. Sve su to bile i teme onlajn konferencija i panela koje je tokom četiri dana ispratilo više hiljada gledalaca.

Govorilo se i o ratarstvu, voćarstvu, podršci razvoju malih vinarija i pivara u AP Vojvodini, digitalizaciji u poljoprivredi, razvoju organske poljoprivrede i merama podrške, podsticajima i investicijama uz pomoć Fondacije “Prosperitati”, agrarnoj politici Evropske unije - strategiji i ciljevima, digitalizaciji i preciznoj poljoprivredi. Nije izostala ni promocija John Deere kombajna i teških traktora nove generacije. Održana je i prezentacija publikacije “Agrarna proizvodnja u Vojvodini 2020”.

Odgovori na brojna pitanja traženi su na onlajn događajima, kao i na štadovima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Pokrovitelja Dana poljoprivrede, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo - Prijatelja Dana poljoprivrede.

Veliko interesovanje posetioci su pokazali i za štandove Al Dahre - Zlatnog sponzora Dana poljoprivrede, Generali Osiguranja Srbija - Generalnog sponzora koji je ponudio široku paletu usluga za osiguranje useva i plodova, osiguranje životinja…, Ministarstvo poljoprivrede Češke Republike - Zemlje partnera, Trgovinsko-ekonomsko odeljenje Ambasade Španije i Grada Novog Sada. Izlagači ističu brojne uspostavljene kontakte, ali i dogovore za septembar, za kada Novosadski sajam planira 88. međunarodni poljoprivredni sajam.

Sa Dana poljoprivrede online ovoga puta su izostali Izložba stočarstva i Šampioni kvaliteta, koji su u pripremi za 88. međunarodni poljoprivredni sajam.

Poklon igru, za koju je registracija moguća do 10. juna, organizovala je kompanija Agropanonka.

Na platformi Novosadskog sajma, ExpoOnline.rs zainteresovani i u predstojećim danima mogu da posete štandove svih izlagača, ali i odloženo pogledaju sve održane konferencije i panele.

Dani poljoprivrede online, ne samo da su omogućili poslovno povezivanje izlagača i posetilaca u virtuelnom prostoru, te i na taj način pružili podršku privredi, već su i svojevrsni uvod u 88. međunarodni poljoprivredni sajam koji Novosadski sajam želi da priredi u septembru, ukoliko to epidemiološke mere dozvole. Za najavljeni termin od 18. do 24. septembra, u ovom trenutku, zainteresovane su kompanije iz Italije, Holandije, Mađarske, Španije, Republike Srpske, Turske, Hrvatske, Rusije i Belorusije. Ukoliko epidemiološka situacija u Srbiji i svetu dozvoli održavanje Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, u vremenu posle pandemije ta priredba bi ponovo mogla da potvrdi titulu izuzetnog ambijenta za sklapanje poslova, razmenu iskustava i informacija, uspostavljanje i učvršćivanje poslovnih kontakata. Tada će platforma ExpoOnline.rs biti usluga više na priredbi organizovanoj na tradicionalan način.

Novosadski sajam

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!