Reklama
  • Voćarstvo

Digitalizacija neophodna sektoru voća i povrća

"Efikasno upravljanje informacijama u proizvodnji voća i povrća stvara konkurentske prednosti kao što su lakša sledljivost proizvoda, bolja komunikacija i povezivanje sa dobavljačima i partnerima ili, između ostalog, efikasnije upravljanje računovodstvenim i finansijskim procesima" kaže Kristof Valtert menadžer kvaliteta u kompaniji SanLucar.

2017-tresnje-pijaca

Od 21. do 22. septembra, Dizeldorf će biti domaćin nemačkog Kongresa voća i povrća (DOGK). Na tom događaju će se sastati glavni predstavnici nemačkog sektora voćarstva i povrtarstva kako bi razgovarali o najvažnijim pitanjima u narednim godinama.

Digitalizacija lanca snabdevanja voća i povrća je među temama koje privlače najveću pažnju učesnika. U vezi s tim svoja iskustva predstaviće Kristof Valtert menadžer kvaliteta u kompaniji SanLucar.

Valter će se baviti procesom digitalizacije u tri koraka: stvaranje baze pomoću upravljanja glavnim podacima, formiranja tima koji je uključen u proces, kao i završne faze rada na fokusiranju na pretragu i implementaciji rešenja i opipljivih tehnologija.

U poređenju sa drugim industrijama. sektor voća i povrća još uvek je u početnoj fazi digitalnog izazova. Međutim, s minimalnim naporima možemo postići vrlo zadovoljavajuće rezultate, kaže Kristof Valtert.

"Efikasno upravljanje informacijama u proizvodnji voća i povrća stvara konkurentske prednosti kao što su lakša sledljivost proizvoda, bolja komunikacija i povezivanje sa dobavljačima i partnerima ili, između ostalog, efikasnije upravljanje računovodstvenim i finansijskim procesima."

Tokom protekle dve godine digitalizacija je bila ključna za rast poslovanja kompanije SanLucar.

"To stvara prednost za sve nas kako bi izgradili poslovne saveze u sektoru, kako bi brže postigli poboljšanja i omogućiti rast. Zbog toga ne propuštamo jedinstvene mogućnosti kao što je učešće u DOGK-u. "

Prezentacija Kristofera Valterta nudi jedinstvenu i interaktivnu karakteristiku: Nakon predavanja, učesnici će imati priliku da učestvuju u kvizu kako bi proverili svoje znanje o digitalizaciji. Aplikacija za kviz je razvijena specijalno za kongres. Inicijativu je pokrenula organizacija GS1, koorganizator kongresa, čiji je SanLuca član.

Inače, GS1 dizajnira i primenjuje globalne standarde i rešenja za poboljšanje efikasnosti lanca snabdevanja.

Ekspanzija SanLucar-a

Pod motom ''Taste the Sun (Probajte sunce)'' SanLucar obezbeđuje tržitu preko cele godine sveže voće i povrće. Sa više od 90 vrsta ukusnog voća i povrća iz 35 zemalja, SanLucar je brend sa najširim spektrom roba u svom sektoru.

Pošto je Stephan Rotzer osnovao SanLucar u Valensiji 1993. godine, kompanija je brzo rasla do danas, sa više od 2.500 zaposlenih širom sveta i sopstvenom proizvodnjom u Austriji, Ekvadoru, Nemačkoj, Južnoj Africi, Španiji i Tunisu.

Poslovna filozofija SanLucara "Ukus u skladu sa ljudima i prirodom" bazirana je na izboru sorti pa sve do izbora proizvodnih oblasti, i ne manje važno, načina na koji kompanija predstavlja svoje proizvode na prodajnom mestu.

Poslovna prepoznatljivost brenda SanLucar-a nakon proširenja na evropskom tržištu, posebno u Nemačkoj i Austriji podgrejala je apetite za plasman i na tržište Azije.  

 

Foto: jill 111 / Pixabay.com

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem?