Reklama
  • Ishrana

#FruitVeg4you kampanja za zdravije stanovništvo

Cilj #FruitVeg4you je da podiže svest potrošača svih starosnih grupa širom EU o značaju zdrave i uravnotežene ishrane kroz potrošnju voća i povrća, deljenjem informacija o voću i povrću, receptima i novim idejama

Evropska asocijacija proizvođača voća i povrća Freshfel pokrenula je kampanju na društvenim mrežama #FruitVeg4you s ciljem veće potrošnje voća i povrća. Pokretajući kampanju na društvenim mrežama zajedno sa Copa-Cogeco-om u martu 2017. naročito su se fokusirali na decu, njihovu fizičku aktivnost i pravilnu ishranu što je podržala i Evropska komisija. Šire, cilj #FruitVeg4you je da podiže svest potrošača svih starosnih grupa širom EU o značaju zdrave i uravnotežene ishrane kroz potrošnju voća i povrća, deljenjem informacija o voću i povrću, receptima i novim idejama.

2018-fruit-veg-akcija
Foto: Freshfel 

Moćno oružje za postizanje tog cilja svakako su društveni mediji. Među brojnim strateškim prioritetima, kao što su ulaganje u mrežne tehnologije, unapređenje digitalne nauke i infrastrukture i poboljšanje povezanosti i pristupa, Evropska komisija se fokusira na jačanje digitalne industrije EU.

Freshfel radi na većem razumevanju usvajanja i upotrebe socijalnih medija u sektoru proizvodnje, trgovine i potrošnje voća i povrća. Upotreba društvenih medija biće deo diskusije na Godišnjem generalnom sastanku Freshfela 2018., koji će zajedno sa Nemačkim udruženjem za voćarstvo (DFHV) održati u Hamburgu u junu. Godišnja skupština će se fokusirati na izazov promene potrošačkih navika kupovine kao rezultat digitalne ekonomije i implikacija na evropski lanac snabdevanja voćem i povrćem.

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem?