Reklama
  • Agroekonomika

I sajam AGRA ove godine u ON-LINE izdanju

Mrežni online sajam AGRA, koji će biti održan od 7. septembra do 7. marta iduće godine, predstaviće ponudu izlagača u području poljoprivrede i prehrane, mogućnosti saradnje s strukovnim i industrijskim organizacijama i nove projekte usmjerene na rast samodovoljnosti i održivog turizma

Usled pandemije virusa covid-19 a kako se ne bi ugrozilo zdravlje izlagača i posetioca Pomurski sajam ove godine je otkazao ili odložio sve sajmove u klasičnom obliku. Zato ova kuća sa partnerima organizuje Mrežni online sajam AGRA, a posebno će živo biti od 25. do 27. septembra na Pomurskom sajmu.
 2020-agra.jpg (75 KB)

U petak, 25. septembra u 10 časova bi će otvoren 3D art muzej u kojem će posetioci moći fotografisati u čarobnom svetu trodimenzionalnih slika u ulozi istraživača, putnika, sportista ...

Istog dana, Pomurski sajam održaće poslovni susret povodom 52. dana austrijske Štajerske, s povezivanjem predstavnika regija Slovenske Gorice i jugoistočne Austrijske Štajerske, koji će pratiti izložba slika i prekogranični biciklistički karavan.

Udruženje uzgajivača malih životinja Gornja Radgona pripremila je trodnevnu izložbu i vrtić za male životinje s mogućnošću jahanja ponija, a biće i zanimljivih događanja u sajamskim vrtovima.

Poslijepodnevno druženje nastavitće se večernjim "drive in" predstavama u bioskopu.

Tradicionalno, biće dodeljena i priznanja za kvalitet.

Kako naglašavaju u Pomurskom sajmu „radujemo se novim oblicima druženja, iako će se to uglavnom odvijati na mreži. Uvereni smo da će to dovesti do čvrstog stiska ruke 21. avgusta 2021. godine, kada ćemo ponovno uspostaviti još više istinskih poslovnih i prijateljskih veza na tom pravom, 59. međunarodnom poljoprivrednom i prehrambenom sajmu AGRA u Gornjoj Radgoni.“

Izjava Janeza Erjavca, predsednika uprave Pomurskog sajma  o pripremama za online sajam AGRA 2020.

Poštovani izlagači, drage posetiteljke i posetioci Pomurskog sajma!

Doživjeli smo mnogo kritičnih trenutaka u dugoj istoriji Pomurskog sajma, ali uvek smo znali pronaći recept za opstanak i uspešan razvoj.

U 2020. godini postavili smo optimističan program sajmova i pratećih događanja. No, koronavirusi i s njime povezane mere sprečili su nas da organizujemo sajamska predstavljanja i prateća privredna, stručna i društvena događanja.

Najviše žalimo zbog otkazivanja sajma AGRA koji u svojojmisiji vodi brigu ne samo o poljoprivredi i ruralnim područjima, već i najavljuje razvojne pravce slovenačke privrede i poljoprivrede za buduće razdoblje.

Na Pomurskom sajmu tražili smo rešenja kako barem delimično zameniti tradicionalne sajamske manifestacije, pa smo zaključili da je to moguće jedino uz organiziranje modela „MREŽNA - ONLINE AGRA“. 

ONLINE AGRA će svojim najvjernijim izlagačima i posetiocima pružiti pregled svih novosti kao i nove trendove u oblasti poljoprivrede i prehrane.

Deo ovogodišnjeg sajma AGRA ipak će biti uživo i to u vremenu od 25. do 27. septembra kada organiziramo Festivalska sajamska događanja.

U tim danima na sajmu u Gornjoj Radgoni otvorićemo eksperimentalne vrtove, tržnicu prehrambenih proizvoda seljačkih domaćinstava, 3D avanturističku priču, a uveče će proraditi bioskop "drive in". Na dan 25. septembra austrijska Štajerska organizira svoj dan sa svim tradicionalnim sadržajima.

Uz veliko poštovanje svih učesnika i partnera Pomurskog sajma i uz posebnu pažnju za očuvanje zdravlja, želimo svima da, uprkos teškim vremenima, zajedno zadržimo optimizam i viziju razvoja za budućnost.

Pozivam vas na našu internetsku i živu Gornju Radgonu!

Inače, posebna pažnja na ovogodišnjoj AGRI biće posvećena nagrađenima sa međunarodnih ocenjivanja kvaliteta mesa, mlečnih proizvoda, bezalkoholnih pića, vina, mednih napitaka, meda i ambalaže.

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!