Reklama
  • Mehanizacija/oprema

John Deere traktor n. - 2.000.000!

Bilo je potrebno 70 godina od samog početka proizvodnje da bi se proizvelo milion John Deere traktora. Nakon toga, 2.000.000–ti John Deere traktor sišao je sa proizvodne linije za oko 30 godina

John Deere fabrika u Mannheim-u svečano je obeležila proizvodnju svog 2 milionitog traktora. Manhajm jeste zapravo grad inovacija - prvi bicikl, traktor I automobil, konstruisani su upravo u Mannheim–u.

2023-dvomilionitiJD.jpg (121 KB)

Fabrika u Mannheim-u najveći je Džon Deere proizvodni pogon van Severne Amerike, a ujedno je i najveći proizvodni pogon taktora u čitavoj Nemačkoj – čak 2/3 svih traktora proizvedenih u Nemačkoj proizvodi se u Mannheim-u.

Bilo je potrebno 70 godina od samog početka proizvodnje da bi se proizvelo milion John Deere traktora. Nakon toga, 2.000.000–ti John Deere traktor sišao je sa proizvodne linije za oko 30 godina.

Novi jubilarac je model 6R 250 i trenutno je izložen u John Deere Forumu u Mannheim–u. Biće mu dodeljeno počasno mesto u fabričkom muzeju pored milionitog proizvedenog traktora, modela John Deere 6400.

2023-dvomilionitiJD-2.jpg (176 KB)

U fabrici u Manhajmu oko 3.300 zaposlenih proizvodi 40.000 traktora godišnje. Fabrika je sada najveći John Deere proizvodni pogon van Severne Amerike. Dobra lokacija na Rajni, omogućava da se tom rekom dva puta nedeljno otpremi oko 250 traktora u Roterdam ili Antverpen, a zatim dalje u Veliku Britaniju i Irsku.

Međutim, fabrika nije samo proizvodno mesto. To je takođe razvojna lokacija za sve srednje traktore kompanije John Deere. Više od 250 inženjera radi na traktorima sutrašnjice. Glavni fokus je na performansama, udobnosti i efikasnost. Današnje traktorske kabine nude luksuz automobila sa automatikom, klima uređajem, udobnim sedištima, GPS upravljanjem i još mnogim pogodnostima.

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!