Reklama
  • Mehanizacija/oprema

John Deere traktori nove serije 6M, za novu snagu u poljoprivredi

Četiri nova četvorocilindrična modela John Deere traktora nove 6M serije sa kratkom šasijom, 6090M, 6100M, 6110M i 6120M su pogonjeni od strane 4.5 L John Deere Power Tech EWL motora, dok četvorocilindrične traktore sa malom i srednjom šasijom modele 6130M, 6140M i 6145M pogoni John Deere PowerTech PSS motor. Traktori sa srednjiom i velikom šasijom, modeli 6155M, 6175M i 6195M su opremljeni sa šestocilindričnim PVS motorima sa zapreminom od 6,8L

SLIKA 1.jpg (128 KB)

John Deere je razvio u potpunosti novu 6M seriju traktora, inače, najprodavaniju seriju John Deere traktora ikad na tržištu Srbije, podižući sa njom standarde po pitanju komfora, performansi, okretnosti i preglednosti.

Nova 6M serija koja zamenjuje pređašnje 6M, 6MC i 6RC serije traktora, na srpskom tržištu prisutna oko godinu i po dana. U tom vremenu, nova 6M serija je dostojno nasledila pređašnju seriju i opravdava reputaciju najprodavanijie serije John Deere traktora u Srbiji, što govore egzaktni pokazitelji tržišnog učešća ovih mašina, koje sa ponosom zastupa kompanija KITE DOO Novi Sad, koja je već 3 godine zaredom tržišni lider u prodaji zapadnih traktora na tržištu Srbije. Naime, nova 6M serija obuhvata i četiri četvorocilindrična modela od 90 do 120 KS, koji se ističu međuosovinskim rastojanjem od 2,4 m. Kompaktnija od prethodnih serija, 6M modeli traktori sa haubom oborenog dizajna, obezbeđuju rukovaocu odličnu preglednost, sa proširenim vidnim poljem sa prednje strane traktora. Dodatno, tanji stubovi kabine i novodizajnirani panoramski krov, osiguravaju punu vidljivost prilikom rada sa prednjim utovarivačem i u ograničenim prostorima, poput hranidbenih hodnika farmi.

SLIKA 2.jpg (137 KB)

SLIKA 3.jpg (222 KB)

Dokazana okretnost je rezultat malog međuosovinskog rastojanja, koja na novim četvorocilindričnim modelima omogućava radijus okretanja od samo 4,35 m. Uprkos dizajnu koji odaje utisak suženosti, ove traktore, sa konceptom pune šasije, odlikuje maksimalna dozvoljena nosivost od 10,45 t, što znači da je korisna nosivost ovih modela 4,7 t.

Sve modele nove 6M serije traktora krasi novi dizajn kabine koja je značajno osvežena, sa dosta modernijim linijama dizajna kao i vrhunska zvučna izolacija, sa pragom buke od 70 dB (A). Sve bitne funkcije su locirane na panelu sa desne strane rukovaoca, koji je kompletno redizajniran, dok modeli koji su opremljeni sa CommandQuad menjačkim prenosnikom mogu biti opciono opremljeni sa Compact CommandArm-om, sa svim funkcijama lociranim na zaslonu sedišta.

SLIKA 4.jpg (145 KB)

SLIKA 5.jpg (241 KB)

SLIKA 6.jpg (107 KB)

Do četiri mehanička ili elektro SCV izvoda su dostupna – poslednje spomenuti su po prvi put dostupni na ovoj seriji traktora. Prekidači na elektrohidrauličnom džojstiku su u potpunosti programabilni i promena smera kretanja je dostupna i na drugom džojstiku, mehaničkog tipa. Komfor rukovaoca je takođe unapređen sa mehaničkim ogibljenjem kabine kao i sa dokazanim TLS (ogibljenjem u tri tačke) ogibljenjem prednjeg mosta, dok će se LED osvetljenje koje obasjava 360o oko traktora, pobrinuti za perfektne radne uslove noću.

SLIKA 7.jpg (178 KB)

Četiri nova četvorocilindrična modela John Deere traktora nove 6M serije sa kratkom šasijom, 6090M, 6100M, 6110M i 6120M su pogonjeni od strane 4.5 L John Deere Power Tech EWL motora, dok četvorocilindrične traktore sa malom i srednjom šasijom modele 6130M, 6140M i 6145M pogoni John Deere PowerTech PSS motor. Traktori sa srednjiom i velikom šasijom, modeli 6155M, 6175M i 6195M su opremljeni sa šestocilindričnim PVS motorima sa zapreminom od 6,8L.

Manji modeli traktora od 6090M do 6140M su takođe opremljeni sa IPM-om (inteligentnim upravljanjem snage) po prvi put, što poboljšava performance za 20 KS u poslovima sa priključnim kardanskim vratilom i u transportu - što znači da motor četvorocilindričnog modela traktora 6140M, isporučuje maksimalnu snagu od impresivnih 166 KS sa IPM-om.

Tri opcije različitih menjačkih prenosnika su dostupni na novoj 6M seriji. PowerQuad i AutoQuad sa četvorostepenim PowerShift menjačem, dok CommandQuad Plus nudi potpuno automatizovanu promenu stepena prenosa i rangova, bez upotrebe kvačila. Zahvaljujući EcoShift opciji, maksimalna brzina kretanja od 40km/h se dostiže pri redukovanim obrtajima motora od 1.590 o/min. Dodatna funkcija AutoClutch znači da rukovaoc sada može da upravlja jednostavnije sa traktorom, ne vodeći računa pri zaustavljanju traktora da li je pritisnuta papučica kvačila ili ne, dovoljno je samo da se stisne papučica kočnice i traktor će se zaustaviti. Poslednja verzija AMS i FarmSight rešenja uključujući JDLink telematiku, mogu biti naručene po izlasku iz fabrike sa pet godina besplatnom pretplatom. Svi traktori mogu biti opremljeni sa StarFire 6000 satelitskim prijemnikom i 4240 ili 4640 GreenStar ekranom. U zavisnosti od potrebnog nivoa preciznosti, pri automatskom upravljanju (AutoTrac), dostupni su SF3 i RTK signali kao i besplatan signal SF1. Svi modeli nove John Deere 6M serije traktora dostupni su za poručivanje kod zvaničnog dilera i servisera John Deere mašina na tržištu Republike Srbije, kompanije KITE DOO Novi Sad, i to u paketima Select, Select + i Premium, kako bi se zadovoljile sve potrebe različitih kupaca.

SLIKA 8.jpg (86 KB)

 

Bogdan Crnojački, KITE DOO

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!