Reklama
  • Ishrana

KFC pileći hamburger bez piletine

KFC u Maleziji je počeo prodaju svog “Zero Chicken Burgera”, hamburgera biljnog porekla, bez mesa, koji podseća na ukus čuvenog “Pukovnikovog tajnog recepta” od 11 biljaka i začina, ali koji ne sadrži piletinu

Da li bi ste jeli pileći hamburger bez piletine? Građanima Malezije je to omogućeno.

2021-pileci-hamburger-bezmesa.jpg (60 KB)
KFC Malezija lansirala je Zero Chicken Burger, hamburger biljnog porekla i bez mesa koji ima ukus piletine, ali je ne sadrži

Prema saopštenju iz lanca brze hrane KFC, “... ovo je ograničena ponuda kako bi se zadovoljili sve veći apetiti Malezijaca za novom raznolikošću u hrani u kojoj uživaju“. Pileća pljeskavica bez piletine stvorena je u saradnji sa robnom markom zamene za meso Quorn i nosi smesu bez mesa sa sertifikatom halal, koja prema KFC-u sadrži puno proteina, vlakana, malo zasićenih masti i ne sadrži holesterol.

Pljeskavica bez mesa obložena je KFC-ovim tajnim receptom od 11 biljaka i začina, prelivena narezanim sirom, zelenom salatom, začinjena BBK sosom i majonezom, a zatim se taj sadržaj stavlja između prepečene lepinje od susama. Kompanija je, međutim, primetila da hamburger nije ni veganski ni vegetarijanski, jer „je sveže pripremljen sa istom opremom za kuvanje kao i drugi KFC proizvodi“.

„Poslednjih godina sve su aktuelnije belančevine bez mesa, kao alternativnom izvoru proteina. To je dovelo do stvaranja koncepta „Zero Chicken“ - piletine bez piletine koja ima nepogrešiv i zadovoljavajući ukus “ rekla je Evelin Ng, zamenik generalnog direktora za marketing KFC Malezije.

Bez obzira na to koliko ovaj tekst izazvao kontraverzi, ovaj pristup ne bi trebalo apriori odbaciti. Govorim to iz iskustva pošto i sam, naročito u  vreme posta kozumiram izvrsnu paštetu od suncokreta, komapnije "Vitastil" za koju nikada ne biste rekli da ne sadrži meso.

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!