Reklama
  • Reportaža

Kite DOO otvorio poslovnu jedinicu u Sremskoj Mitrovici

“Reč je o strateškoj odluci kompanije Kite doo da bude bliže kupcima. Za početak, ovde će raditi 11 zaposlenih i cilj je da se mašine, rezervni delovi i usluge servisa, približe korisnicima u regionu Srema i Mačve,” rekao je Đorđe Mišković, izvršni direktor kompanije Kite doo

U Sremskoj Mitrovici je otvoren sevisno-prodajni centar kompanije KITE doo, generalnog zastupnika John deere mehanizacije.

2022-kite-otvaranje-mitrovica.jpg (128 KB)
Otvaranje poslovne jedinice Kite doo u Sremskoj Mitrovici

Poslovna jedinica je kompleks objekata površine 1.000 m2, a celokupan prostor obuhvata površinu od 2,1 ha. Kompleks sadrži kancelarijske prostorije za poslove administracije i prodaje, izložbeni prostor, servisnu radionicu površine 200 m2, koja je opremljena tako da se usluge servisiranja mogu raditi istoveremeno na više mesta. Zatvoren skladišni prostor, koji će se koristiti kako za rezervne delove, opremu, tako i za proizvode iz sektora agronomije, izgrađen je na površini 100 m2. Osim ovoga, u okviru kompleksa u Sremskoj Mitrovici obezbeđen je i prostor površine 1.000 m2 namenjen za skladištenje mašina na otvorenom kao i demonstraciju njihovog rada.

Mađarska agencija za promciju izvoza HEPA u ovaj centar u Sremskoj Mitrovici koji se prostire na dva hektara, uložila je 2.5 miliona evra.

Na otvaranju su govorili Levente Sabo, izvšni direktor Kite Zrt., Šandor Guba, predsednik Kite zrt., Gabor Jenei, zamenik izvršnog direktora, Hepa Zrt., Imre Kiš generalni direktor, Kite doo, Đorđe Mišković izvršni direktor Kite doo, kao i ministri poljoprivrede Srbije, Branislav Nedimović i Mađarske Ištvan Nađ.

Na tržištu Srbije više od 20 kompanija prodaje poljoprivrednu mehanizaciju, ali najveću tržišnu zastupljenost traktora za srednja i velika gazdinstva ima brend John deere.

2022-Djordje MIskovic- Mitrovica.jpg (77 KB)
Izvršni direktor kompanije Kite doo, Đorđe Mišković

Izvršni direktor kompanije Kite doo, Đorđe Mišković kaže da će otvaranje poslovne jedinice u Sremskoj Mitrovici imati višestruki značaj.

- Reč je o strateškoj odluci kompanije Kite doo da bude bliže kupcima. Za početak, ovde će raditi 11 zaposlenih i cilj je da se mašine, rezervni delovi i usluge servisa, približe korisnicima u regionu Srema i Mačve. Sa ovog mesta će se snabdevati naša firma u Bijeljini. Pokušavamo da steknemo prednost u odnosu na konkurenciju, da brend John Deer koji već ima značajno tržišno učešće bude još bolje pozicioniran. Zahvaljujući kompaniji John Deere i OTP banci svoje zalihe držimo na optimalnom nivou.

Mišković je još jednom podsetio poljoprivrednike da moraju da kontrolišu troškove proizvodnje jer ne mogu da utiču na tržišna kretanja. Kroz koncept precizne poljoprivrede proizvodnja se može učiniti jeftinijom. Kontrolišu se svi inputi, analizira se stanje zemljišta, mapiraju se parcele, određenim zonama se dodaje šta je potrebno od mineralnih hraniva, seje se selektivno i na taj način se postiže optimalan prinos.

2022-kite-otvaranje-mitrovica-2.jpg (107 KB)
Konferencija za novinare

U narednim danima, kompanija KITE otvoriće servisno prodajni-centar i na Čeneju. Konceptu “diler sutrašnjice” podrazumeva da se na svakih 100-150 kilometara teritorije koju diler pokriva nađe mesto gde kupci mogu da dođu, kupe rezerni deo ili poprave mašinu. Uz Bačku Topolu, Sremsku Mitrovicu, Čenej, u kompaniji Kite doo planiraju da pokriju deo Banata, verovatno u oblasti Pančeva, i nakon toga da u centralnoj Srbiji u rasponu Kragujevac – Kraljevo, bude skladište i distributivni centar.

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!