Reklama
  • Ishrana

Koliko dugo piletina sme da bude zamrznuta?

Većina nas ima naviku da zamrzne hranu koju ćemo kasnije pripremati, ali znate li koliko dugo piletina sme da bude zamrznuta?

Ako je odmah nakon kupovine stavite u zamrzivač i sve vreme do upotrebe je zamrznuta, onda će biti sigurna za konzumaciju negoraničeno, bez obzira na rokove navedene na pakovanju.

2022-piletina-sto.jpg (99 KB)
Foto: byrev / Pixabay.com

Za najbolji kvalitet, ukus i teksturu, celo pile čuvajte u zamrzivaču do godinu dana. Pojedinačne komade piletine držite zamrznute do devet meseci, a iznutrice ili mlevenu piletinu tri do četiri meseca.

Kuvana piletina ima najbolji ukus ako se drži zamrznuta do četiri meseca, navodi američko Ministarstvo poljoprivrede. Đuveč sa piletinom najbolje je držati u zamrzivaču do šest meseci, kao i piletinu u sosu ili pileću supu.

Pileće medaljone ili pljeskavice od pilećeg mesa za najbolji ukus i teksturu držite u zamrzivaču između jednog i tri meseca.

Imajte na umu da i zamrzivač i da bi frižider uvek trebalo da budu postavljeni na ispravnu temperaturu kako bi hrana ostala sveža i sigurna za konzumaciju.

N1

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!