Reklama
  • Agroekonomika

Konkursi neće biti uslovljeni obnovom registracije gazdinstava

„Sada imamo aktuelna registrovana gazdinstva i ako oni kao takvi konkurišu mi ćemo samo kada budu pravdali sredstva i tražili isplatu, da nam prilože najnoviju preregistraciju poljoprivrednog gazdinstva, tako da nas to neće ometati i mi uskoro počinjemo sa našim merama“, rekao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević. Verujemo da će se za slična rešenja opredeliti i u Ministarstvu poljoprivrede.
2019-vuk-radojevic
Vuk Radojević / Foto: Đorđe Simović

Poljoprivrednici su već obavešteni o nameri države da uvede red u registru poljoprivrednih gazdinstava. Stoga je iz Ministarstva poljoprivrede saopšteno da je obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava u 2019. godini je obavezna. Ona će se sprovesti od 1. marta do 30. aprila. Poljoprivrednici će upisom u Registar poljoprivrednih gazdinstava steći osnovne kriterijume da mogu da konkurišu za novac za subvencije i investiciona ulaganja, a na osnovu Uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

S obzirom na to da će obnova registracije gazdinstava trajati do 30. aprila a da je pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević najavio raspisivanje prvih konkursa za početak februara, a da je praksa da pri konkurisanju da gazdinstvo mora biti registrovano, pitali smo ga kako će uklopiti ovaj raskorak.

„Sada imamo aktuelna registrovana gazdinstva i ako oni kao takvi konkurišu mi ćemo samo kada budu pravdali sredstva i tražili isplatu, da nam prilože najnoviju preregistraciju poljoprivrednog gazdinstva, tako da nas to neće ometati i mi uskoro počinjemo sa našim merama“, rekao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević.

Dakle, poljoprivrednicima u Vojvodini ostaje samo ostaje da prate sajt pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i da konkurišu. Verujemo da će se za slična rešenja opredeliti i u Ministarstvu poljoprivrede.

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem?