• Voćarstvo

Koronavirus “pogurao” prodaju italijanskih jabuka u Nemačkoj

"Potražnja za jabukama od naših nemačkih kupaca porasla je za oko 30 procenata u poređenju s uobičajenim. Ovaj porast počeo je u drugoj polovini prošle nedelje i još uvek nije prestao. Uz jabuke povećana je tražnja i za kivijem”, Mirko Zanelli, “Apofruit Group”.

Prodaja italijanskog voća naglo je porasla u Nemačkoj, jer tamošnji potrošači žele da stvore zalihu namirnica usled epidemije koronavirusa, a potražnja za jabukama se, u nekim slučajevima, više nego udvostručila.

2020-crvene-jabuke.jpg (199 KB)
Foto: Đorđe Simović

U razgovoru za “Italiafruit News”, Mirko Zanelli, menadžer prodaje vodećeg izvoznika “Apofruit Group”, rekao je da izvoznici od kupaca imaju sve veću tražnju za svežim voćem.

"Potražnja za jabukama od naših nemačkih kupaca porasla je za oko 30 procenata u poređenju s uobičajenim. Ovaj porast počeo je u drugoj polovini prošle nedelje i još uvek nije prestao. Uz jabuke povećana je tražnja i za kivijem”

Zanelli je dodao da je potražnje porasla za sortama gala i greni smit, dok je uobičajena prodaja sorti zlatni delišes i pink ledi.

Klaus Holzl, menadžer prodaje izvoznika jabuka “Vog”, i Nikola Magnani iz konzorcijuma za marketing jabuka “Melinda” ipak ne očekuju da će dugo trajati ovakav trend povećane tražnje za voćem iz Italije.  

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!