Reklama
  • Pčelarstvo

Međunarodna pčelarska izložba u Plevenu

Iz susredne Bugarske stigao je polovinom januara poziv za učestovanje na tradicionalnoj IX Međunarodnoj specijalizovanoj izložbi „Pčelarstvo – Pleven 2011“ koja će se održati od 11. do 13. februara. Organizatori su „Partners expo ood“, Nacionalni pčelarski savez i Oblasni savez Plevena, guverner i opština Pleven, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ishrane Republike Bugarske i podršku pčelarskih organizacaija čitave zemlje.

Kako u pozivu stoji, "firme iz celog sveta predstaviće: proizvodnu opremu za homogenizaciju, filtraciju i pakovanje meda, pčelarski pribor, specijalizovanje pletforme i furgone, satne osnove, veterinarske preparate i laboratorije za utvrdjivanje kvaliteta, licencirane proizvodjače matica i rojeva, pčelinje proizvode i preparate (kozmetiku, napitke i drugo), ambalažu i etikete, specijalističko obučavanje i literaturu, medonosno rastinje, bezbednosne sisteme, finansijske, donatorske i konsuktantske organizacije."

Sajam, koji je osnovan 2003. godine, se održava godišnje i otvoren je za sve učesnike. Organizatori pozivaju firme da se predstave korišćenjem štanda, prikazom u hali ili demonstracijom, reklamnim panoom ili reklamom u katalogu i napominju potencijalnim izlagačima da "ne propuste priliku da pokažu svoje proizvode i tehnologije pred više od deset hiljada posetilaca – pčelara i građana iz zemlje i inostranstva", kolika je uobičajena posećenost ove privredne manifestacije. Od proprathnih manifestacija biće organizovani seminari, predavanja, prezentacije, okrugli sto, festival meda, dečja izložba na temu "Pčelarstvo – ekologija i pčelarenji proizvodi, zvuci zdravlja i dugog života".

Za sve učesnike i posetioce "Partneri Expo" obezbedio je posebno povoljne cene smeštaj u svojim hotelima. Za prijavu i detalnije informacije može se obratiti organizatoru elektornskom poštom na office@partners-expo.com ili kontaktirati Nelly Danova, na tel./ fax +359/64/801 865.

Dejan Kreculj

Zadovoljni ste sadržajem?