Reklama
  • Mehanizacija/oprema

Mehanizacija još impozantnija na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu

Međunarodni poljoprivredni sajam biće održan po 84. put od 13 do 19.maja ove godine. Okupiće oko 1.500 izlagača, koji će predstaviti proizvode i usluge iz 60 zemalja. Poljoprivredna mehanizacija ove godine zauzeće najznačajniji deo izložbenog prostora i to za deset odsto više nego prethodne godine. Biće predstavljeno više od sto svetskih brendova pogonske, priključne, kombinovano specijalne mehanizacije i drugo, a veliki doprinos Izložbi daće osamnaest kompanija, članica Udruženje mehanizatora.

2017-poljoprivredni-sajam

Međunarodni poljoprivredni sajam je jedna od retkih manifestacija, gde na jednom mestu mogu da se vide najnovija tehnološka dostignuća u agraru, izložbe organske hrane i proizvoda sa oznakom geografskog porekla, bikovi teški i po dve tone, kombajni koji koštaju više od  700.000 evra, traktori oko pola miliona, ponuda proizvoda i usluga iz najudaljenijih krajeva sveta, a da pri tom na poklon može da se dobije traktor. Ove godine to je Belarus 82.1, a najsrećnijem posetiocu sa kupljenom ulaznicom poklanja ga Agropanonka.

Izložba poljoprivredne mehanizacije biće na više od polovine otvorenog izložbenog prostora Sajmišta, a predstavlja ponudu članica Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, kao i kompanija koje dolaze iz Austrije, Češke, Italije, Nemačke, Slovenije, Srbije i Turske.

Članice Poslovnog udruženja su: Agrimatco, Agrovojvodina – Mehanizacija, Agroglobe, Agromehanika AC, Agropanonka, Agrotech PMD, Agrouniverzal, Agro Cesla, Almex, Delta Agrar, Inter Agrar SRB, ITN Group, Jugometal, Masferg Agro mehanizacija, Kosa trejd, Milurović Komerc, RTI i Titan Machinery.

Na Poljoprivrednom sajmu biće predstavljeni najpoznatiji brendovi poljoprivredne mehanizacije. Među njima će se naći: John Deere, New Holland, Holmer, Massey Ferguson, Belarus, Mahindra, CLAAS, YTO, Zetor, JCB, Kuhn, LKT, Krone,  Poettinger, Kubota, Monosem, Jacto, Sulky, Tumosan, Matermacc, Regent, Valley, Alpler, Ferro-Flex, Belshina, Nortec, Steyr, Rostelmash, Armatrac, HE- VA, Bednar, Fliegl, Tafe, Pronar, Gaspardo, Caffini, Lemken, Faresin, AgroJet, Valmont, Fendt, Valtra, Amazone, Farmtech, Geringhoff, Manitou, Hardi, Kongskilde, Joskin, Beinlich, Sip Šempeter, Solis, Dal-bo, Nardi, Case IH i Kverneland...

Na Sajmištu će biti ponuđene i priključne mašine domaćih fabrika: Majevica iz Bačke Palanke i Agromehanika iz Boljevaca.

Međunarodni poljoprivredni sajam je prilika da se mehanizacija kupi po povoljnijim cenama. Uz popuste koje najavljuju iz Udruženja, aranžmane sa lizing kompanijama i poslovnim bankama i mere koje sprovode Ministarstvo poljoprivrede i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu brojni modeli će naći lakši put do kupaca.

Uz popust, krediti i lizing bez kamate

Posetioci mogu da očekuju popuste od 3 do 10%, a većina članica Poslovnog udruženja će na štandu imati lizing kompanije i banke sa ponudama specijalno pripremljenim povodom Sajma.

Agrimatco će odobravati dodatni popust od 5 do 7 odsto.  Agrovojvodina-mehanizacija najavljuje miks popusta, posebnih akcija, poklona, povoljnih uslova. Ovlašćeni diler John Deere poljoprivredne opreme u Srbiji KITE d.o.o. najavljuje  najpovoljnije uslove finansiranja nabavke poljoprivredne mehanizacije, obezbeđene u saradnji sa poslovnim bankama i lizing kućama. Agro Cesla je uz sajamske popuste pripremila i specijalne uslove prodaje, prilikom kupovine na kredit uz učešće od 30%, kamata će biti 0%. Uz specijalne kreditne aranžmane u Agroglobu su pripremili i mogućnost plaćanja kombajna u robi, kao i akcijsku cenu najprodavanijeg modela trakora New Holland, T6050. Voćarske modele traktora Frutteto i Solaris, Agromehanika će posetiocima ponuditi sa 3 % popusta. Iz Almexa najavljuju specijalne uslove  o kojima će se na licu mesta dogovarati sa kupcima. Akcijske cene mašina, specijalna lizing ponudu sa 0% kamate na 24 meseca, kao i mogućnost kreditiranja od 36 do 60 meseci sa specijalnim kamatnim stopama, očekuju posetioce na štandu ITN-a. Popust do 10 % odobrvaće RTI i Jugometal,  5 % Kosa Trade, dok Milurović Komerc uz subvencionisane kredite, najavljuje i beskamatne kredite za pogonsku mehanizaciju.  Titan Machinery priprema promotivne cene traktora i mehanizacije za koje se dodeljuju podsticaji od Ministarstva poljoprivrede i priprema posebne uslove finansiranja sa subvencionisanom kamatom.

Najskuplji eksponati

Jedna od atrakcija Poljoprivrednog sajma uvek su mašine za koje bi se moglo kupiti i po nekoliko stanova u Novom Sadu. Kako se očekuje, ove godine će najskuplji eksponat izložiti Almex, a to je kombajn za vađenje repe Holmer T 4, koji košta 600.000 evra bez PDV-a. Jedan od najskupljih traktora biće na štandu Inter-Agrara, Fendt 1050 za 432.000 € sa PDV-om.

Na štandu ITN-a nezapažen neće ostati silažni kombajn Krone Big X 700, koji će koštati oko 450.000 evra, dok će Titan Machinery pažnju posetilaca, između ostalog, privući i traktorom Case IH Quadtrac 500 guseničar, a koštaće 350.000 evra + pdv. Među najskupljim eksponatima su i kombajn Massey Ferguson za 190.000 evra bez PDV-a, koji će izložiti Agro Cesla, kao i kombajn New Holland model CR7.90 koji će za 265.000,00 eur + PDV prodavati Agroglobe.

Noviteti na tržištu predstavljaju se na sajmu

Prvi put u Srbiji biće predstvljen traktor Optum 300, nova serija iz brenda Case IH. Njega će izložiti Titan Machinery, a od noviteta su za Sajam pripremili i kombajn Case IH Axial-Flow, ove godine sa gusenicama i pogonom na zadnjim točkovima, seriju Puma 155-210ks, prvo izlaganje traktora Case IH Puma 180 i traktor bez kabine Farmall 50A Rops, kao i Maxxum 110.

Novo u ponudi Inter-Agrara biće traktori Fendt 1050 i Valtra N 174 V Unlimited, kao i pametni rasipač đubriva Amazone ZA-TS Hydro 2200 i Geringhoff heder za suncokret sa sečkom SLH 20. Kite, eksluzivni uvoznik, distributer i serviser za svetski poznatu marku John Deere,  će od 13. do 19. maja posetiocima predstaviti dva nova traktora: JD 6250R I guseničar JD 9620RX. Agrovojvodina će prvi put izložiti nove modele traktora YTO-X804F bez kabine i YTO-SG354 sa kabinom.

Dva modela Belarus traktora od 90ks, model od 105ks i model od 130ks, gume NORTEC, razrivač i sejalica marke Point Machina noviteti su koje je pripremila Agropanonka. Almex će prvi put na 84. međunarodnom poljoprivrednom sajmu predstaviti UMEGA prikolice i LEMKEN plugove, dok će Delta agrar nastup na Sajmu iskoristiti i za promociju Landini voćarskog traktora Serija 2 sa novom redizajniranom kabinom.

Agroglobe je za Sajam pripremio nekoliko noviteta. Kombajn New Holland model TC4.90 namenjen za manja gazdinstva i traktor New Holland T6050. Kod priključaka marke Kuhn noviteti su vučena žitna sejalica za ditektnu setvu model ES-PRO 6000 i sejalica za okopavine model MAXIMA2 sa visokim setvenim ulagačem. RTI će na Sajam premijerno doneti precizne sejalice za okopavine Sffogia Discover sa ulaganjem mineralnih hraniva, Poettinger plug Servo 45 Vario i Kramer teleskopske utovarivače.

Nove serije Kubota traktora, M5, model M5111 I MGX III, model M95 GXS III predstaviće Milurović Komerc.

Nešto sasvim drugačije priprema ITN. Ta kompanija će posetiocima poljoprivrednog sajma ponuditi i opremu za farme i biogas postrojenja italijanske kompanije Rota Guido. Kako bi što više približili asortiman, na sajmištu će biti postavljena mini štala sa svom opremom, kao i maketa jednog biogasnog postrojenja.

84. međunarodni poljoprivredni sajam

Međunarodni poljoprivredni sajam, ove godine će biti održan od 13. do 19. maja. Predstaviće se izlagači iz 60 država. Najavljene su i kolektivne izložbe Bosne i Hercegovine, koja je ove godine Zemlja partner, Italije, Holandije, Mađarske, Austrije, Češke, Španije, Kine. Posle više godina će se predstaviti i izlagači iz Francuske, a prvi put će objedinjeno nastupiti firme i kompanije iz Izraela. Prilika za ostvarivanje saradnje kompanija iz Regiona sa onima iz najudaljenijih krajeva sveta biće i Međunarodni poslovni susreti AgroB2B, koji će biti održani 15. maja. Prvi put biće organizovna Aukcija stoke, na kojoj će biti ponuđena najkvalitetnija grla iz domaćeg uzgoja. Biće promovisana i mogućnost uzgoja poljoprivrednih kultura i ukrasnog bilja bez zemlje, u vodi.

Besplatan Wi-Fi i mobilna aplikacija u krugu Novosadskog sajma biće dostupni svim posetiocima. I ove godine, nedelja će biti Porodični dan, a to znači da će roditelji sa decom do 16 godina moći da uđu na Sajam kupovim jedne ulaznice za 600 dinara.

Mirjana Marić

Zadovoljni ste sadržajem?