Reklama
  • Voćarstvo

Nektarina crvenog mesa predstavljena tržištu

"Ova nektarina ima intenzivnu crvenu boju, kako mesa tako i pokožice, i pruža eksploziju uravnoteženog ukusa. Naš Royal Sanguine namenjen je najzahtevnijim nepcima, onima koji traže onu tačku kiselosti koja čini ukus uzvišenim“, kaže strateški direktor kopanije Royal, Tangui Debis

Stručnjaci kompanije Royal iz Sevilje u Španiji, više od trideset godina istražuju i razvijaju nove sorte koštičavog i jagodičastog voća. Započeli su sezonu lansiranjem nove sorte za svoju liniju ranog koštičavog voća koja će se plasirati pod brendom Royal Sanguine.

2022-royal-nektarina.jpg (50 KB)
Nektarina crvenog mesa Royal Sanguine

Za razliku od nektarina žutog i belog mesa, ova sorta odlikuje se sjajnom vizuelnom privlačnošću. "Ova nektarina ima intenzivnu crvenu boju, kako mesa tako i pokožice, i pruža eksploziju uravnoteženog ukusa. Naš Royal Sanguine namenjen je najzahtevnijim nepcima, onima koji traže onu tačku kiselosti koja čini ukus uzvišenim“, kaže strateški direktor kopanije Royal Tangi Debis. Royal se oduvek isticao po stvaranju sorti za ranu proizvodnju.

Prvi plodovi stižu ove nedelje na evropska tržišta, kao i u Veliku Britaniju. „Uzbuđeni smo i nestrpljivi da vidimo uticaj našeg Royal Sanguine-a na tržište“, kaže Tangi.

2022-bele-zute-crvene-nektarine.jpg (27 KB)
Nektarine crvene, žute i bele boje mesa

„Po našem uobičajenom rasporedu, krajem maja ćemo imati i naše nespecifične sorte šljive Pluot i Metis, čija prodaja i dalje predstavlja primer segmentacije tržišta, a sa ukupnom količinom od više od 8.000 tona ove godine,“ rekao je direktor strategije kompanije.

Što se tiče vremenskih uslova ove 2022. godine, sa mrazom i gradom koji su pogodili neka proizvodna područja, Tangi kaže da „iako je ovo bila teška godina, u Royalu nismo pretrpeli veliku štetu na našim poljima i usevima, što nam je omogućilo da održimo, pa čak i neznatno povećamo nivo naše proizvodnje i ponude na tržištu."

„Berba naših breskvi i nektarina trenutno je u punom jeku. Ovo nam je, zajedno sa dobrim kalibrom plodova kao i specifičnim ukusom koje možemo da ponudimo tržištu, omogućilo da budemo među najzačajnijim kompanijama koje nude rano voće odličnog kvaliteta u Evropi“, kaže on.

Više o svemu možete saznati na zvaničnom sajtu kompanije Royal

Poljoprivreda.info

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!