Reklama
  • Povrtarstvo

Od sada i purpurna špargla

„Purpurne špargle imaju sladak ukus zbog visokog sadržaja šećera. Imaju slatkast i blag ukus, a prilikom kuvanja postaju malo zelene”, rekao je direktor kompanije Bram Hulshoff, dodajući da je važno da se špargla ne prekuva kako bi se sačuvala njena boja

2019-purpurna-spargla

Meksički proizvođač špargli Desert Farms lansirao je novu liniju purpurnih špargli nakon uspešnih istraživanja prošle godine. Ovaj potez je nastavak strategije diversifikacije proizvoda.

„Purpurne špargle imaju sladak ukus zbog visokog sadržaja šećera. Imaju slatkast i blag ukus, a prilikom kuvanja postaju malo zelene ”, rekao je direktor kompanije Bram Hulshoff, dodajući da je važno da se špargla ne prekuva kako bi se sačuvala njena boja.

S obzirom da je sezona 2019. godine već u toku, Desert Farm je takođe najavio da će po prvi put svojim kupcima isporučivati zelenu šparglu s certifikatom Fairtrade.

„Naša snaga je naše osoblje, a kompanija je uvek bila usredsređena na to da uradi pravu stvar“, rekao je Hulshoff.

„Već smo imali Sedek, ESR, Grasp i druge akreditacije društvene odgovornosti, tako da je Fairtrade bio logičan sledeći korak. Zapravo, to nije zahtevalo previše promena u našim procesima, iako je bilo nekih papirologija. ”

Desert Farms izvozi oko dve trećine proizvodnje u SAD i Kanadu, a ostatak se šalje na tržišta u Evropi i Aziji.

Poljoprivreda.info

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!