Reklama
  • Voćarstvo

“Oriental Red® - crveni kivi” najbolja inovacija FRUIT LOGISTIC-e 2019.

Nagradu za inovacije FRUIT LOGISTICA osvojio je „Oriental Red® - crveni kivi“kompanije “Jingold” iz Ćezene u Italiji. Posetioci ovogodišnje FRUIT LOGISTICE imali su dva dana da glasaju za najvažniju nagradu u na ovogodišnjem sajmu
2019-OrientalRed-kivi
Pobednici:  Harry Xu, generalni menadžer Jingold; Frederiko Milanese, menadžer međunarodnog razvoja, Jingold; Madlen Miserius, senior menadžer, FRUIT LOGISTICA

"Oriental Red® - crveni kivi" iz “Jingolda” iz Ćezene osvojio je zlato. Poreklom iz Kine, crveni dong-hong kivi ne samo da ima jedinstvene organoleptičke osobine, već se može pohvaliti i odličnim rokom trajanja. Osim vatrene crvene boje mesa, posetioci su takođe komentarisali izuzetno prijatan, slatki ukus voća. Sa sadržajem šećera od 20 do 21 stepeni briksa, “Oriental Red® - crveni kivi”, kako konstatuju stručnjaci, ostavlja egzotični retrookus koji obogaćuje međunarodnu trgovinu voćem.

“Veoma smo srećni što smo osvojili ovu važnu nagradu. To je bila godina napornog rada za naš tim. Uložili smo mnogo energije da bismo razvili i unapredili naš proizvod i drago nam je da se konzumentima toliko sviđa “, kaže direktor za međunarodni razvoj Federiko Milanese.

Srebro je dodeljeno nemačkoj firmi "Frigotec"  za “Softripe® tehnologiju zrenja”. Posetioci bili su impresionirani ovom prirodnom tehnologijom zrenja koja štedi energiju banana i drugih tropskih plodova. Zahvaljujući Softripe® tehnologiji zrenja, plodovi postižu optimalnu zrelost kada se nađu pred potrošačima. Različiti nivoi sazrevanja mogu takođe poboljšati kvalitet ploda.

Bronzu je za biorazgradljivu ambalažu osvojila kompanija "CKF" iz Kanade. Sa svojim kompaktnim i razgradljivim komadima drvene pulpe za pakovanje od 350 do 400 grama jagoda, ova ambalaža predstavlja idealan primer kako bi trebalo štititi životnu sredinu. Komplet od drvene pulpu ne samo da pruža veliku zaštitu voću i vrhunski izgled, već i obezbeđuje duži rok trajanja, bez upotrebe plastike.

FRUIT LOGISTICA je vodeći sajam za globalnu trgovinu voćem i održava se svake godine od 1993. godine. Ove, 2019. godine više od 3.200 izlagača iz više od 90 zemalja predstavilo je svoje proizvode, usluge i tehnička rešenja u Berlinu. Nagrada za inovacije FRUIT LOGISTICA dodeljena je već četrnaesti put. Smatra se da je to najvažnija nagrada u sektoru svežeg voća i povrća na svetu.

 

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem?