Reklama
  • Tehnologija

"Pook kokosov čips" najbolja inovacija na sajmu FRUIT LOGISTICA 2018.

Kompanije PookSpaFoods iz Nemačke pobedila je na takmičenju za najbolju inovaciju "Pook kokosov čips" na ovogodišnjem sajmu FRUIT LOGISTICA

Tako su odlučili posetioci sajma, koji su glasali u sredu i četvrtak a tri najbolja proizvoda su nagrađena u petak 09.02.2018.

2018-kokosov-cips
Foto: Fruitnet

Zlato je otišlo u PookSpaFoods za "Pook kokosov čips"

Hrskavi čips, napravljen od tajlandskog kokosa bez ulja ili masti, dostupan je u originalnoj morskoj soli, mango morskoj soli i ukusima slane čokolade. Proizvod je veganski, bez glutena i bez konzervansa. Proizvođač preporučuje njihovu upotrebu uz salate, žitarice, jogurt, sladoled i još mnogo toga.

Mi smo mala kompanija koja je osnovala tek nedavno, u septembru 2016. Ova nagrada predstavlja veliko iznenađenje i posebno je važna za nas", rekao je osnivač i direktor kompanije Kanokporn Holtsch.

Srebro je dodeljeno za tamno braon paradajz "Adora" vlasništvo HM Clause iz Španije. Ovaj paradajz je varijanta sorte Marmande, posebno robusne stare sorte paradajza koja sazreva vrlo rano. Ono što preporučuje novi Adora paradajz je uravnotežen, intenzivno slatki i kiseli ukus, odličan rok trajanja, čvrstoća i dobre nutritivne vrednosti.

Bronzani FLIA je otišao za ambalažu od trave iz nemačke fabrike papira Scheufelen. Ovaj organski ambalažni materijal sastoji se od do 50 procenata svežih trava i može se potpuno reciklirati i biorazgrađivati. Korišćenje ambalaže od trava, koji je obnovljiva sirovina, trebalo bi da da pomogne u smanjenju potrošnje energije i vode. Konvencionalna vlakna zahtevaju 30.000 litara vode i 6.000 kW/h energije po toni - u poređenju sa travnatom ambalažom koja ne zahteva vodu i samo 150 kW/h za travnata vlakna.

FRUIT LOGISTICA je vodeći sajam za globalnu trgovinu voćem i održava se jednom godišnje od 1993. godine. Ove godine prisustvovalo je preko 3.100 izlagača iz više od 80 zemalja a sajam je posetilo više od 75.000 posetilaca iz 130 zemalja. FRUIT LOGISTICA nagrada za inovacije (FLIA) dodeljena je trinaesti put ove 2018. godine.

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem?