• Vinogradarstvo

Prolećni festival vina obogaćuje Poljoprivredni sajam

U ovom premijernom izdanju nastupa više od 50 izlagača. Između ostalih tu su vinarije Vinum, Kiš, Jeremić, Radovanović, Aleksić ...

Novina na ovogodišnjem 85. Međunarodnom  poljoprivrednom sajmu je i dvodnevni Prolećni festival vina. Uz vina posetiocima su predstavljeni proizvođači rakije, sira, suvomesnatih proizvoda kao i slatkiša.

festival-vina-2
Na Festivalu se predstavila i vinarija Jeremić

Za svaku pohvalu je ovaj potez organizatora pošto je predhodnih godina na sajmu vino bilo izloženo, ali nikada objedinjeno i u uslovima pravog vinskog salona. U svakom slučaju organizacija zaslužuje svaku pohvalu, a posetioci još danas imaju priliku da uživaju u festival vina.

Ulaz na festival je besplatan (uz predhodno kupljenu ulaznicu za Poljoprivredni sajam). Čaše za degustaciju koštaju 300 dinara. Pri izlasku sa festivala posetiocima se novac vraća.

Kada je reč o pratećem programu, posetioce  od 13 časova očekuje radionica na temu "Staro voće za novo doba". Predavači će biti  Zoran Radoman i Ilija Malović.

U ovom premijernom izdanju nastupa više od 50 izlagača. Između ostalih tu su vinarije Vinum, Kiš, Jeremić, Radovanović, Aleksić i drugi.

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!