Reklama
  • Reportaža

Prvi Zrenjaninski festival vina

Tokom dva dana u zrenjaninskom Aviv parku predstavilo se tridesetak proizvođača vina, a festivalskim prostorom prošlo je nekoliko hiljada posetilaca

U petak i subotu održan je prvi Zrenjaninski festival vina. Tokom dva dana u prostoru Aviv parka predstavilo se tridesetak proizvođača vina, a festivalskim prostorom prošlo je nekoliko hiljada posetilaca koji su degustirali vina, probali domaće i francuske sireve, kao i specijalitete od mangulice. Druženje sa srpskim vinarima, uvek raspoloženim za razgovor o svom radu, dopunili su nastupi lokalanih orkestara.

2018-zrenjaninski-festival-vina
Foto: Vino & fino

 

Među ostalima, svoja vina iz predstavile su vinarije Kovačević, Kiš, Doja, Džervin, Mačkov podrum, Komuna, Đurđić, Erdevik, Deurić, Quet, Vindulo, Stari Dani, Dragić, Šomođi, KM, Vinum, Kalem, Stari dani, Sočanski i Milanović... Kompanija Mlekoprodukt pobrinula se za fine sireve kao što su Selekta i Ile de France a organizatori su bili više nego raspoloženi da daju savete oko uparivanja sireva i vina. Čaše za degustaciju obezbedila je kompanija Riedel, najpoznatiji svetski proizvođač vrhunskih vinskih čaša. Za muziku bili su zaduženi sastavi Tiriri i Inter Serbian.

Prvi dan događaja obeležen je izuzetno lošim vremenom koje je pogodilo i Zrenjanin i celu Srbiju. I pored toga, prvog dana položena je kaucija za 170 čaša za degustaciju koje su otišle u ruke onih koje ništa ne može omesti u uživanju u vinu. Drugog dana priroda se iskupila za sve grehe od petka, a gužva među belim pagodama, oko vinskih štandova, rasla je iz sata u sat: na manifestaciju su došli i prijatelji vinarija i ljubitelji vina koji su preko medija čuli za događaj, i oni koji su tokom šopinga u Aviv parku videli da se u ovom tržnom centru na otvorenom dešava nešto nesvakidašnje.

Vino & fino

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!