Reklama
  • Mehanizacija/oprema

Traktori Bašak se razbaškarili na sajmu

Traktor sa klimatizovanom kabinom, prednjom vučom, sinhronizovanom transmisijom od 110 KS košta 28.000 evra, a sa navigacijom 34.000 evra

Na nedavno završenom 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu kompanija RTI na svom štandu premijerno je prikazala turske traktore Basak (Bašak).

2018-Basak-2
Bašak traktori na štandu RTI

O ovom novom brendu na našem tržištu smo saznali više od Gorana Mickovića iz RTI-a.

- U asortimanu kompanije su traktori od 40-110 KS. Dakle ono što je idealno za domaći posed do 100 ha je od 60 do 110 KS. Najjeftiniji traktor košta 16.000 evra, a najskuplji traktor sa klimatizovanom kabinom, prednjom vučom, sinhronizovanom transmisijom od 110 KS košta 28.000 evra, a sa navigacijom to je 34.000 evra. Da spomenem perkinsove motore i CTF i Carraro  transmisije. Traktori imaju moderan dizajn, udobnu i klimatizovanu kabinu i ne sumnjamo da će biti ozbiljna konkurencija brendovima sa srednjom i nižom cenom na tržištu.

Kada je reč o servisnoj službi Micković kaže:

- S obzirom na to da Bašak traktori vuku gene od Štajera (Steyr) a mi radimo servis, postprodajnu podršku, rezervne delove, kao i obuku i edukaciju za traktore Štajer samom tom logikom svi naši serviseri i za Bašak traktore koji su srednja-viša klasa u tehnološkom pogledu i uopšte nisu komplikovani traktori za servisiranje i održavanje a samim tim to onda nije ni skupa stavka.

O Basak (Bašak) traktorima

Nastanak Bašak brenda potiče još iz 1976. godine. Kada je proizvodnja STEYR traktora započeta u dogovoru sa kompanijom STEYR, a od 1996. godine je na osnovu te saradnje nastala proizvodnja brenda BASAK. Basak traktori su se pridružili Sanko Group u 2012. godini.

Fabrika je locirana u Sakariji i ima proizvodnu površinu od 40.000 m² zatvorenog prostora na površini od 275.000 m². Godišnji proizvodni kapacitet je 10.000 komada, a glavni delovi traktora, motora, menjača i hidrauličke opreme se obrađuju i proizvode u fabrici Basak Tractor. Basak Tractor ima 20 modela sa 2×4 i 4×4 pogonom u različitim segmentima. Ovaj brend je popularan kod poljoprivrednih proizvođača kojima treba traktor koji zahteva laku održivost, omogućavajući najekonomičniju upotrebu zahvaljujući maloj potrošnji goriva.

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem?