• Mehanizacija/oprema

Traktori Bašak se razbaškarili na sajmu

Traktor sa klimatizovanom kabinom, prednjom vučom, sinhronizovanom transmisijom od 110 KS košta 28.000 evra, a sa navigacijom 34.000 evra

Na nedavno završenom 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu kompanija RTI na svom štandu premijerno je prikazala turske traktore Basak (Bašak).

2018-Basak-2
Bašak traktori na štandu RTI

O ovom novom brendu na našem tržištu smo saznali više od Gorana Mickovića iz RTI-a.

- U asortimanu kompanije su traktori od 40-110 KS. Dakle ono što je idealno za domaći posed do 100 ha je od 60 do 110 KS. Najjeftiniji traktor košta 16.000 evra, a najskuplji traktor sa klimatizovanom kabinom, prednjom vučom, sinhronizovanom transmisijom od 110 KS košta 28.000 evra, a sa navigacijom to je 34.000 evra. Da spomenem perkinsove motore i CTF i Carraro  transmisije. Traktori imaju moderan dizajn, udobnu i klimatizovanu kabinu i ne sumnjamo da će biti ozbiljna konkurencija brendovima sa srednjom i nižom cenom na tržištu.

Kada je reč o servisnoj službi Micković kaže:

- S obzirom na to da Bašak traktori vuku gene od Štajera (Steyr) a mi radimo servis, postprodajnu podršku, rezervne delove, kao i obuku i edukaciju za traktore Štajer samom tom logikom svi naši serviseri i za Bašak traktore koji su srednja-viša klasa u tehnološkom pogledu i uopšte nisu komplikovani traktori za servisiranje i održavanje a samim tim to onda nije ni skupa stavka.

O Basak (Bašak) traktorima

Nastanak Bašak brenda potiče još iz 1976. godine. Kada je proizvodnja STEYR traktora započeta u dogovoru sa kompanijom STEYR, a od 1996. godine je na osnovu te saradnje nastala proizvodnja brenda BASAK. Basak traktori su se pridružili Sanko Group u 2012. godini.

Fabrika je locirana u Sakariji i ima proizvodnu površinu od 40.000 m² zatvorenog prostora na površini od 275.000 m². Godišnji proizvodni kapacitet je 10.000 komada, a glavni delovi traktora, motora, menjača i hidrauličke opreme se obrađuju i proizvode u fabrici Basak Tractor. Basak Tractor ima 20 modela sa 2×4 i 4×4 pogonom u različitim segmentima. Ovaj brend je popularan kod poljoprivrednih proizvođača kojima treba traktor koji zahteva laku održivost, omogućavajući najekonomičniju upotrebu zahvaljujući maloj potrošnji goriva.

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!