Reklama
  • Reportaža

Uspešan nastup vinarija „Vinum“ i „Zvonko Bogdan“ na festivalu „Hedonist – Gourmet & Wine“

Vojvođanske vinarije su izazvale veliko interesovanje posetilaca kako za degustaciju vina, tako i za turističku posetu vinarijama. Festival vina i gastronomije okupio je 60 vinarija iz Hrvatske koji su na festivalu predstavili svoje najbolje proizvode, kao i vrhunske šefove hrvatske i slovenačke kulinarske scene.
2019 - Opatija_sala
Festival vina „Hedonist – Gourmet & Wine“ FOTO: PKV

Na poziv HGZ-Županijske komore Rijeka, Privredna komora Vojvodine (PKV) je sa vinarijom „Zvonko Bogdan“ iz Subotice i vinarijom „Vinum“ iz Sremskih Karlovaca, učestvovala na Međunarodnom festivalu vina pod nazivom „Hedonist – Gourmet & Wine“, koji je održan u kristalnoj dvorani Hotela „Kvarner“ u Opatiji 25. i 26. oktobra 2019. godine.

Festival vina i gastronomije okupio je 60 vinarija iz Hrvatske koji su na festivalu predstavili svoje najbolje proizvode, kao i vrhunske šefove hrvatske i slovenačke kulinarske scene.

Vojvođanske vinarije su izazvale veliko interesovanje posetilaca kako za degustaciju vina, tako i za turističku posetu vinarijama. Vojvođanske vinare je posetio Marko Filipović, zamenik gradonačelnika Grada Rijeke i Stevo Karapandža, veliki gastronomski stručnjak.

2019 - Opatija_Vinum
Zapažen nastup vinarije "Vinum", FOTO: PKV

Vojvođansku delegaciju predvodila je Dragica Samardžić, viši savetnik za turizam PKV, koja je tom prilikom izjavila da su predstavnici vojvođanskih vinarija izrazili zadovoljstvo ukupnom organizacijom festivala vina i mogućnošću koja im je pružena da se predstave na tržištu Hrvatske.

„Interes naših vinarija je da što više razvijaju vinski turizam i da što više turista dovedu u svoju vinariju. Moram da napomenem da je u prethodnom periodu primetan  trend rasta dolazaka turista iz Istre u Vojvodinu, tako da je nastup naših vinara na ovom festivalu bio prilika da se vinarije predstave i u turističkom smislu“, rekla je Dragica Samardžić.

Predsednik PKV Boško Vučurević i predsednik HGK-Županijske komore Rijeka prof. dr Vidoje Vujić potpisali su Sporazum o saradnji u okviru 52. Međunarodnog sajma turizma na Novosadskom sajmu, u cilju unapređivanja dalje privredne saradnje, kao i stvaranje uslova za uspešno povezivanje privrednih subjekata. Tada je istaknuto da PKV sa Županijskom komorom Rijeka ima tradicionalno izuzetnu saradnju, a predstavljanje vojvođanskih vinarija u Opatiji prva je zajednička aktivnost ove dve privredne komore nakon potpisivanja Sporazuma.

Jovana Apić

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!