Reklama
  • Voćarstvo

Voće se “kupuje očima”. U tome pomaže vrhunska ambalaža

„Prošle godine redukcija plastike bila je jedan od najvećih zadataka za prestižne pozicije za policu supermarketa. Možete videti da je korona-kriza za trenutak sve gurnula u drugi plan. Ipak, ova tema se ponovo vraća na dnevni red.” Johan Jansen

Poznata je izreka “da se voće kupuje očima”. Ako se vrhunskom voću pridoda atraktivna, ekološki održiva ambalaža, onda je uspeh gotovo zagarantovan.

2020-vrhunska-ambalaza.jpg (48 KB)

Prošle godine kompanija AGF-Holland predstavila je Johannes, liniju za pakovanje bez plastike za kompletan program voća i povrća. Liniju čine posuda, tacna i traka od posebno razvijenog prirodnog kartona. Johan Jansen kaže da je ovo pakovanje zadovoljilo potrebe proizvođača voća i povrća u više zemalja, a poslednja informacija je da je ovaj napredni dizajn osvojio bronzanu nagradu na međunarodnom ocenjivanju Pentawords 2020. u kategoriji održivih pakovanja za voće i povrće.

"Potražnja za ovom novom ambalažom je zaista bez presedana. Zapravo, većina EU zemlja pokazala je zainteresovanost za ovu ambalažu i linija se sada prodaje širom sveta. Za sada se naša ambalaža nalazi na policama supermarketa u inostranstvu, poput Švajcarske, Francuske i Nemačke. Svi traže održivo rešenje i ova linija pakovanja očigledno ispunjava potrebe. Svemu pomaže i atraktivan izgled. Naravno da smo zadovoljni ovom nagradom jer je bilo više od 2.000 prijava za ovu nagradu u više od šezdeset zemalja. Veoma smo ponosni što smo je osvojili,“ kaže Johan Jansen. Čisti prirodni karton kvalitet voća i povrća ostavlja potpuno netaknutim.

Korpe i posude Johannes dolaze u svim veličinama, od malih do velikih, drške su čvrste, a veće veličine čine je praktičnim i upečatljivim proizvodom. Snaga ovog koncepta je u tome što se može primeniti na većinu odeljenja za voće i povrće, od jagoda do krupnog voća. „Prošle godine redukcija plastike bila je jedan od najvećih zadataka za prestižne pozicije za policu supermarketa. Možete videti da je korona-kriza za trenutak sve gurnula u drugi plan. Ipak, ova tema se ponovo vraća na dnevni red.”

"Sve veći broj uzgajivača koristi našu ambalažu. Pored prodaje ambalaže, mi uslužno pakujemo i za maloprodaje, veletrgovce i uvoznike u zemlji i inostranstvu", kaže Johan Jansen. Osim Pentawordsa, linija za pakovanje Johannes nominovana je i za nagradu NL Packaging Award. Ovaj rezultat biće poznat sledeće godine.

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!