Reklama
  • Agrovesti

Iz Viktorija grupe i zvanično – suncokret 28,5 dinara

četvrtak, 16. avgust 2018. 11:56

Novi Sad —

Kompanija Victoria Logistic, članica Victoria Group, utvrdila je konačnu cenu merkantilnog suncokreta roda 2018. za zemljoradničke zadruge i ona iznosi 28,50 din/kg plus PDV

 „Kompanija Victoria Logistic, članica Victoria Group, utvrdila je konačnu cenu merkantilnog suncokreta roda 2018. za zemljoradničke zadruge i ona iznosi 28,50 din/kg plus PDV. Cena je, kao i do sada, formirana u skladu sa referentnim svetskim berzama i tržišnim kretanjima u zemlji i regionu. Victoria Logistic će otkupiti količine suncokreta shodno prerađivačkim kapacitetima, planovima proizvodnje i prodaje za novu agro godinu kompanije Victoriaoil, koja takođe posluje u sastavu Victoria Group.“, navodi se u saopštenju “Viktorija grupe”.

Kako je “Agrosmart” objavio, za poljoprivrednike je to cena sa PDV-om, a za organizatore proizvodnje, to jest zadruge bez PDV-a.

Poljoprivrednici okupljeni u Nezavisnoj asocijaciji poljoprivrednika Srbije su već izrazili nezadovoljstvo konačnom cenom suncokreta i kazali da će reagovati kada “Viktorija grupa” objavi zvanično saopštenje.

Slađana Gluščević, Agrosmart