Reklama
  • Agrovesti

19. “SPREG”, pod sloganom “Ovde stvaramo vrednosti”od 4. do 6. aprila

nedelja, 31. mart 2024. 19:54

Valjevo —

Najveći sajam regionalnog karaktera van Beograda i Novog Sada - 19. Sajam privrede SPREG počeće u četvrtak 4. aprila svečanim otvaranjem u Omni Centru u Valjevu.

Na oko 4000 kvadrata izložbenog prostora, u dve hale i na otvorenom nastupiće 162 izlagača iz više od 60 gradova i mesta Srbije. I ove godine firme koje se bave proizvodnjom činiće više od 55% ukupnog broja izlagača, dok ostatak pripada sektoru trgovine, usluga i dr.

Otvoreni izložbeni prostor posvećen je skoro u potpunosti poljoprivredi. Biće izložen rekordan broj novih traktora, mehanizacije i priključnih mašina, zatim oprema za navodnjavanje, rasadnici i četiri zvanične auto kuće brendova Škoda, Kia, Ford i MG.

U hali 1 nastupaju izlagači najrazličitijih delatnosti, dok je poseban segment sajma posvećen unapređenju energetske efikasnosti privrednih objekata i domaćinstava, pa će posetiocima sajma biti predstavljeni solarni sistemi, najnoviji sistemi grejanja i klimatizacije, proizvođači PVC i alu stolarije i drugi. Organizovano, uz podršku lokalnih samouprava, izlažu privrednici iz Zrenjanina, Ljiga, Osečine, Mionice, Priboja i Odžaka.

Domaćini u hali 2 su Domaći trgovački lanac i kompanija Europrom koji će predstaviti 39 izlagača, nacionalnih i regionalnih fabrika uglavnom iz prehrambenog sektora. Tokom sva tri dana sajma biće organizovane brojne degustacije, radionice, promocije proizvoda i susreti privrednika.

U okviru propratnog programa sajma, u petak 5. aprila, biće održan tradicionalni Prolećni sajam zapošljavanja u organizaciji valjevske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Sajam će tradicionalno svečano otvoriti predstavnik privrednika koji učestvuju na sajmu, u četvrtak 4. aprila u 11,00 sati. Radno vreme sajma je u četvrtak i petak od 10 do 19 sati, a u subotu od 10 do 15 sati.

Organizator je Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije, izvršni organizator - valjevska agencija „Gatti”, partneri na projektu valjevska kompanija Europrom i Domaći trgovački lanac, a pokrovitelj Grad Valjevo.

Ulaz je besplatan za sve posetioce.

Poljoprivreda.info

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!