Reklama
  • Agrovesti

Bacili 25 tona lubenica jer ih nemaju kome prodati

četvrtak, 26. jul 2018. 13:02

Hrvatska —
Čak 25 tona lubenica završilo je jučer na zemlji. Bačeno. Na takvu odluku, objavio je na Facebooku Antonio Gvozdić iz Soljana kod Županje.

"Gdje pronaći volju za ostanak u ovoj državi i bavljenje poljoprivredom kada u 20. godini svoga života doživljavaš ovakve stvari? Preko 25 tona lubenica danas smo morali baciti jer ih jednostavno nemamo kome prodati. U trgovačkim lancima se prodaju lubenice iz Maroka, Albanije, Grčke i ostalih zemalja. Razmislimo malo što kupujemo, pa će i oni razmisliti što će prodavati. Čitajmo deklaraciju proizvoda, kupujmo domaće proizvode jer je to jedini način za spas Hrvatske poljoprivrede", napisao je ogorčeni Antonio. 

Njegova odluka i objava snimka bacanja lubenica izazvala je mnoštvo komentara. "Najbolje što si mogao napraviti a to je da zaljuljaš stolice uvozničkoj bagri tkz. buyerima, a to je da ispred njihovih dućana si podijelio ljudima. Jer njima je najveća pljuska i panika, kada roba koju naruče iz vanka propadne.. a to bi se desilo da si je dijelio ispred dućana", "Zašto niste stali ispred nekog centra koji uvozi pa dijelili. Ovako ste samo štetu sebi napravili", "Na Jarunu prodaju lubenice 5 kn kilogram. Stalno ima posla. Treba se organizirati. Tražite tržište i način. Ovo je pretužno što radite. Nije dovoljno samo proizvesti i čekati", "Ali zašto bacati... ne razumijem... zašto se niste organizirali pa kroz mjesta prodavali ili na tržnici....dali, poklonili ljudima. Ovo je stvarno žalosno da se toliko lubenice baci...", tek su deo komentara. 

Nažalost, ovo nije prvi put da se zbog nemogućnosti prodaje baca rod. 

 

Agroklub.rs

Zadovoljni ste sadržajem?