Reklama
  • Agrovesti

Do dva miliona dinara bespovratno po prijavi za investicije u stočarstvo

petak, 19. februar 2021. 23:05

Novi Sad —

Pokrajinski sekretrijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je konkurs za dodelu bespovratnog novca za opremanje stočarskih farmi na području pokrajine u ovoj godini. Na konkurs se mogu javiti fizička lica, preduzetnici i pravna lica – privredna društva i zemljoradničke zadruge i složene zadruge do 5. marta.

Obezbeđeno je 90 miliona dinara za nabavku nove opreme u sektorima mleka, mesa i jaja. Sekretarijat će finansirati 70 odsto troškova invesiticija, s tim što se bespovratno može dobiti najviše dva miliona, najmanje 60.000 dinara, a razmatraće se prijave čija je vrednost jednaka ili veća od 100.000 dinara.

Kokurs je namenjen, kako je najvedeno u oglasu, za sufinansiranje: opremanje govedarskih farmi, ovčarskih i kozarskih, zatim za opremanje živinarskih farmi, nabavku opreme za mužu, kupovinu opreme za hlađenje i skladištenje mleka,opreme za izđubravanje, nabavku opreme za pripremu, rukovanje i distribuciju koncetrovane i kabaste stočne hrane na gazdinstvima.

Informacije o konkursu mogu se dobiti radnim danima od 10 do 12 časova, na broj telefona 021/4881–852

Na konkursu su postavljeni i specifični uslovi koje moraju da ispunjavaju stočari, pa u sektoru mleka mogu se javiti na konkurs poljoprivredna gazdinstva koja imaju RPG-1 19 mlečnih krava. U sektoru mleka, da u gazdinstva imaju manje od 20 grla kvalitetnih priplodnih goveda tovnih rasa ili manje od 150 grla priplodnih ovaca ili koza, manje od 30 priplodnih krmača, ispod stotinu tovnih svinja ili od 1.000 do 3.000 brojlera. Informacije o konkursu mogu se dobiti radnim danima od 10 do 12 časova, na broj telefona 021/4881–852.

Konkursom je predviđeno da se 70 odsto bespovratno finansiraju troškovi investicija

Tekst konkursa , obrazac prijave i  pravilnik konkursa mogu se prezueti na veb sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu www.psp.vojvodina.gov.rs.

Prijave sa dokumentacijom predaju se lično u pisarnici u zgradi Pokrajinske vlade, radnim danima od 9 do 14 časova, ili poštom na adresu Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16 Novi Sad, sa naznakom konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine .    

Dnevnik

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!