• Agrovesti

EIMA International: Sajam zakazan za oktobar

ponedeljak, 26. april 2021. 06:11

Bolonja, Italija —

Organizatori su potvrdili da će EIMA Internacional uz sajam u Hanoveru, najveći posvećen poljomehanizaciji u Evropi biti održan od 19. do 23. oktobra. 

 
Italijanska vlada je deblokirala izložbene događaje - ukazom o "ponovnom otvaranju" od 22. aprila - a svetska izložba poljoprivrednih mašina, koja će biti održana u bolonjskom izložbenom centru od 19. do 23. oktobra, biće prvi međunarodni događaj posvećen poljomehanizaciji koji je otvorio svoja vrata.
 
Izložbeni prostor rezervisalo je 1.600 kompanija. Trećina je iz inostranstva.  Sajam će privući poslovne ljude, poljoprivrednike i tehničare mehanizacije, nakon duge pauze zbog zdravstvene situacije koja je otkazala sve druge sektorske događaje koji su zakazani za 2020. i 2021. Izložbeni centar u Bolonji, koji je bio domaćin manifestacije od 1969. godine, spreman je da dočeka izlagače i posetioce u mestu koje se nadograđuje: nakon novih paviljona 29 i 30, svečano otvorenih za izdanje za 2018. godinu, na novom sajmu EIMA International će biti otvoren paviljon 37, kao i preuređenje šetališta, osvežavajućih prostora i usluga, što predstavlja dalji korak ka potpunom restrukturiranju izložbenog centra koji je već bio planiran.
 
Biće obezbeđeni sistemi kontrole i zaštite zdravlja i bezbednosti koji će kvalifikovati bolonjski izložbeni centar i oktobarski događaj. Ovi sistemi će obezbediti distanciranje posetilaca, koje se očekuje iz celog sveta, zahvaljujući i „zelenim hodnicima“ koje je postavilo Ministarstvo spoljnih poslova. Mere uključuju racionalizovane rute za upravljanje protokom, IT podršku i aplikacije za nadgledanje distribucije javnosti u holovima, zdravstvenim i kontrolnim objektima, i pre svega sisteme za on-line kupovinu karata i za rezervaciju poslovnih sastanaka kako bi se izbeglo gužva i beskorisna zaustavljanja unutar izložbenog centra.
 
Po svoj prilici, EIMA 2021 biće jedan od prvih velikih izložbenih događaja koji će usvojiti propusnicu za „sertifikovane“ posetioce - koji se trenutno proučavaju na evropskom nivou - predstavljajući u najvećoj mogućoj meri zaštićeno mesto, simbol poljoprivrede i ekonomije.

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!