Reklama
  • Agrovesti

Malinari nastavljaju blokadu

ponedeljak, 4. jun 2018. 22:56

Prijepolje, Čurug —

Zbog protesta malinara u Prijepolju blokiran je magistralni put, zatvoren je i alternativni prolaz kroz centar grada, ali se do Crne Gore može stići preko Novog Pazara i Tutina. Ministar poljoprivrede poručuje da tržište određuje cenu maline i da država nema ništa s tim. Predstavnici hladnjačara i malinara nisu danas postigli nikakav konkretan dogovor na sastanku koji je u Užicu organizovala Privredna komora Srbije, pa će blokada u Prijepolju biti nastavljena.

 "Mi smo tražili da hladnjačari kažu koja je to cena koju proizvođači mogu očekivati, oni nisu hteli da je saopšte, čak su nas uputili da pojedinačno rešavamo probleme sa hladnjačarima kojima predajemo malinu. Mislim da je ovo krajnje poražavajuće", rekao je Borko Pavić iz Saveza Srpske maline.

 

On je dodao da se na ovakav način ne može nastaviti, da ljudi čekaju na barikadama u Prijepolju, kao i da traže ostavku ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i sastanak sa predsednikom republike Aleksandrom Vučićem.

Nedimović: "Država ne može da učini ništa kada je u pitanju cena maline"

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da država ne može da učini ništa kada je u pitanju cena maline, povodom protesta malinara koji su blokirali magistralni put u Prijepolju.

“Oni traže cenu, a na to država ne može da utiče. Ne znam do kada će trajati blokada, to zavisi od njih. Ispunjeno je ono što su tražili ranije, a to je formiranje Nacionalnog saveta za malinu, kao i da se reši problem sa đubrivom. To je sve rešeno, a kod cene država ne može ništa”, izjavio je Nedimović.

Đorđe Simović