Reklama
  • Agrovesti

Počinje proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava

subota, 18. mart 2023. 11:49

Srbija —

Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je da počinje proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava (eRPG).

Kako je navedeno, to ujedno predstavlja novi korak u uvođenju sistema eAgrar.
 
Poljoprivredne savetodavne stručne službe će po sistemu slučajnog uzorka pozvati određeni broj poljoprivrednih proizvođača sa svoje teritorije kako bi im pomogli u ažuriranju podataka i ujedno testirali novi sistem, navedeno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede.
Cilj probnog perioda je da se prođe kroz ceo proces i u slučaju da se uoče neke nepravilnosti ili poteškoće u funkcionisanju sistema, one otklone na vreme i osigura nesmetano i efikasno funkcionisanje eRPG-a kada bude pušten u masovnu upotrebu.
 
Svi poljoprivredni proizvođači moći će da se od ponedeljka, 20. marta, slobodno prijavljuju u eRPG, a ukoliko im je potrebna dodatna podrška, u svakom trenutku će moći da je potraže u najbližoj Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi ili pozivom na broj 0800 10 61 07.
 
Iz Ministarstva poljoprivrede su još jednom pozivali poljoprivrednike, koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj eID broj i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu.

021.rs

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!