Reklama
  • Agrovesti

Uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede zbog primanja mita

subota, 10. oktobar 2020. 23:28

Beograd —

Darija Janjić Nišavić, pomoćnica ministra Branislava Nedimovića, uhapšena je zbog primanja mita u obliku mesečne rate u iznosu od 1.000 evra koje je primala od D. Č.

Sud namerava da sasluša pomoćnicu ministra poljoprivrede i davaoca mita u nedelju - u vreme kada im ističe policijsko zadržavanje, što znači da bi osumnjičeni mogli biti pušteni da se brane sa slobode, piše N1.

Njima pritvor ističe u nedelju oko podneva, a sud planira da ih sasluša oko 14 časova.
 
Tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon saslušanja, tokom kog su se osumnjičeni branili ćutanjem, predložilo produženje pritvora, međutim sud je saslušanje zakazao u vreme kada im ističe pritvor.
 
 "Naime, postoje osnovi sumnje da je osumnjičena D.J.N, od osumnjičenog D.Č. primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede", navodi se u saopštenju Tužilaštva.
 
Dodaje se da je osumnjičenjnoj D.J.N, obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci.
 
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović oglasio se nakon hapšenja i rekao da je pomoćnicu površno poznavao. 
 

N1, 021

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!