Reklama
  • Najave događaja

Savremena proizvodnja povrća 2023.

XXII Savetovanje pod nazivom „Savremena proizvodnja povrća“ biće održano u subotu, 11. februara 2023. godine u Velikoj sali i holu "Master" centra Novosadskog sajma s početkom u 9:00 h

Vojvođansko društvo povrtara, Akademijski odbor za selo Srpske akademije nauka i umetnosti i Kongresni centar „Master“ Novosadskog sajma tradicionalno organizuju XXII Savetovanje na zahtev proizvođača povrća, kolega agronoma, stručne i naučne javnosti. Brojni problemi koji prate proizvodnju povrća, ali i svetli primeri, dovoljno su dobri razlozi da se na samom početku ove proizvodne godine okupe povrtari iz cele Srbije i regiona.

2023-dan-povrtara.jpg (37 KB)

Savetovanje je prilika da se na jednom mestu okupe proizvođači povrća, udruženja povrtara, predstavnici zadruga, vodećih domaćih i inostranih firmi, čiji su proizvodni programi u vezi sa proizvodnjom povrća na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru, predstavnici medija i renomirani stručnjaci iz ove oblasti. Cilj okupljanja je unapređenje povrtarske proizvodnje - pravilnom i pravovremenom agrotehnikom, pravilnim izborom najproduktivnijih sorti i/ili hibrida povrća, kao i sprovođenjem redovnih mera nege, zaštite od prouzrokovača bolesti, štetočina i korova. Važan deo manifestacije je izložba povrća gde će se predstaviti udruženja povrtara, zadruge i profesionalni proizvođači s svojim proizvodima.

Unapređenje sopstvene proizvodnje, bilo za domaće tržište ili za izvoz, jedino je moguće uraditi stalnim praćenjem novina na manifestacijama kao što je ova.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate ovaj skup i svojim učešćem doprinesete uspešnom radu XXII Savetovanja pod nazivom „Savremena proizvodnja povrća“.

NAPOMENA: Ulaz na sajam, izložbu povrća i Savetovanje je besplatan!

PROGRAM 

900 Prijava učesnika i preuzimanje materijala

1000 Svečano otvaranje XXII Naučno-stručnog skupa «Savremena proizvodnja povrća»

1030 ŠMEK-KOMERC-Generalni sponzor XXII Savetovanja povrtara

 

I BLOK PREDAVANJA

1045 Žarko Ilin: Stanje u proizvodnji povrća u Srbiji i pravci daljeg razvoja

1115 Bojan Miletaski: Nove tehnologije u navodnjavanju sa RDI

1135 Maja Sudimac, Miroslav Ivanović: Koncept održive proizvodnje povrća u svetlu ukidanja brojnih aktivnih materija u EU i Srbiji

1200 PAUZA

II BLOK PREDAVANJA

1230 Slobodan Vlajić, Maja Ignjatović: Fitoplazme i povrće - da li ima rešenja?

1300 Tatjana Veselinović: Mere kontrole lisnih vaši u povrću

1330 Boško Jezerkić: Kontrola i suzbijanje moljaca u kupusnjačama i krompiru

14 00 DISKUSIJA

800 – 1500 – Predstavljanje firmi i izložba povrća u holu na I spratu Master centra Novosadskog sajma

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!