Reklama
  • Najave događaja

Festival "FABRIKA VINA"

"Fabrika vina"  će se održati u SKCNS “Fabrika” u Kineskoj četvrti u Novom Sadu (Bul. despota Stefana 5) 19. i 20. oktobra od 18 do 24 časa

Na festivalu “Fabrika vina” vina će Novosađanima i njihovim gostima predstaviti vinarije: Belo Brdo, Čerević; Vinarija Trivanović, Erdevik; Vinarium, Banoštor; Vinarija MK Kosović, Vinarija KM, Irig; Vinarija Dumo, Rakovac; Vinum , Sremski Karlovci; Vinarija Đurđić Sremski Karlovci; Vinarija Kiš, Sremski Karlovci, Podrum Stojković, Banoštor; PG Đorđe Kolarović i prozvođač sira "Kupres Milch".

2018-fabrika-vina

Osim klasične degustacije i prodaje vina, rakije i sireva, program će u subotu 20.10. u 19 h biti obogaćen i radionicom "Vina Carigradskog vinskog druma" koju vodi mr Mirjana Maksimović, predsednica udruženja “Žene i vino” a moderiše Đorđe Simović, dipl.ing. agrarni novinar.

Ulaz na manifestaciju je besplatan. Kupovina vina i drugih proizvoda i artikala na Festivalu biće moguća isključivo festivalskim novcem (vaučerima), koji će biti u apoenima 10, 20, 50, 100 i 200. Svaki posetilac će na samom festivalu moći da kupi vaučere sa kojim će posle moći da kupuje vino od izlagača i hranu u okviru festivalske zone. Vinska čaša će se prodavati po ceni 150 dinara.

Manifestaciju podržala Regionalna razvojna agencija Bačka.

SKCNS "Fabrika"