Reklama
  • Najave događaja

CroAgro 2023.

Sve je spremno! Uskoro počinje, četverodnevno, najveće nacionalno događanje u Hrvatskoj na temu poljoprivrede. Više od 300 izlagača, iz ukupno 21 zemlje, na 12.000 kvadratnih metara, smestiće se u pet paviljona Zagrebačkog velesajma. Radujemo se susretima od 30. 11. do 3. 12. 2023.

Poslednjeg dana ovog meseca otvara se CroAGRO 2023.

2023-CROAGRO.jpg (173 KB)

Sad već u svojem tradicionalnom terminu, u vreme godine kada radovi na poljima miruju, bogat izlagački, promotivni i edukativni program, pripremljen je za sve učesnike u poljoprivredi. Posetioce će, a očekuje ih se oko 25.000,  sigurno oduševiti i nagradna igra za koju su sponzori pripremili zanimljive nagrade.

„Sajam kakav poljoprivreda zaslužuje“ podržali su brojni partneri i uključili se u edukativno konferencijski deo sajma. To je Udruženje prodavaca poljoprivredne mehanizacije i opreme u Hrvatskoj. U stručnom delu, partneri su Hrvatska poljoprivredna komora, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Agronomski fakultet Zagreb i Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek. Podrška je stigla od Ministarstva poljoprivrede, Odbora za poljoprivredu Sabora i Grada Zagreba.

Najavljujemo zato zanimljive teme Agronomskog fakulteta – „Izazovi i potencijali navodnjavanja agro – ekosustava Republike Hrvatske“, „Inovativni pristupi gospodarenja vodom u poljoprivredi: primjeri dobrih praksi uslijed klimatskih promjena“ i Gradska poljoprivreda – mit ili stvarnost“.

Već je najavljen dolazak velikog broja mladih a to je posebno dobra vest jer će se tokom održavanja sajma promovisati zanimanja u poljoprivredi. Naime, već sada je primećena sve veća zainteresiranost mladih za ekološki pristup poljoprivredi pa će ova dodatna promocija za mnoge biti itekako korisna.

Poljoprivredna proizvodnja i njen potencijal oduvek je u središtu interesa, ali danas možda više nego ikada, upravo zbog ratnih zbivanja i klimatskih promena. Zato nam je okupljanje struke, njezina promocija, itekako važna i glavna vodilja u okupljanju svega najboljeg u poljoprivredi.

Jedini smo poljoprivredni sajam koji se održava u zatvorenim paviljonima pa je ovo još jedan argument i poziv na celodnevna uživanja na Zagrebačkom velesajmu. Uz predstavljanja, spremaju se brojne radionice, okrugli stolovi, prezentacije novih tehnologija u poljoprivredi, inovativnih rešenja, predavanja o biogospodarstvu, rasprave o perspektivama na ovom važnom području.

I još jedna atrakcija – izložba traktora oldtimera.

Radno vreme i cene ulaznica

Radujemo se susretima od 30. 11. do 3. 12. 2023. na Zagrebačkom velesajmu!

Zagrebački velesajam

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!