Reklama
Nauku primeniti u praksi

Nauku primeniti u praksi

Semenska proizvodnja u Ukrajini, širenje u Rusiji, plasman semena u Iranu, veliki poslovi u Kazahstanu i zainteresovanost ogromnog kineskog tržišta za naše lekovito bilje činjenice su koje ukazuju da je Institut za ratarstvo i povrtarstvo na dobrom putu.
Poverenje paora, referenca savetodavca

Poverenje paora, referenca savetodavca

O državnom i privatnom savetodavstvu, Agroupozorenju, SmartPlant.farm-u, razlozima za neefikasnost pesticida i još ponečemu
Poljoprivredno zemljište nam nestaje pred očima

Poljoprivredno zemljište nam nestaje pred očima

Srbija je za pola veka izgubila 1,5 milion hektara poljoprivrednog zemljišta – Nacionalna šteta „teška” bezmalo 15 milijardi evra – Ogromne gubitke donosi i 424.000 hektara koje niko ne koristi – Loš odnos prema zemljištu kao neobnovljivom resursu - Srbija ima 3,8 miliona hektara poljoprivrednog zemljišta, koje u ukupno raspoloživom zemljištu učestvuje sa 49,8 odsto
Obilata pomoć poljoprivrednicima u Francuskoj

Obilata pomoć poljoprivrednicima u Francuskoj

U Francuskoj oko 400.000 poljoprivrednika koristi sredstava iz fondova zajedničke poljoprivredne politike Evropske unije. U proseku, pomoć po poljoprivredniku iznosi oko 20.000 evra.
Evropska komisija prebacila odluku o GMO kukuruzu na zemlje članice

Evropska komisija prebacila odluku o GMO kukuruzu na zemlje članice

Prethodnih dana mnogi domaći mediji objavili su informaciju da je Evropska komisija dozvolila gajenje jednog hibrida genetički modifikovanog kukuruza. Ta informacija nije tačna pošto je komisija samo dala preporuku, a konačnu odluku doneće zemlje članice. Na odluku o prihvatanju ili odbijanju tog predloga građani Unije možda će čekati godinama.
EU će u 2013/14 uvoziti manje kukuruza

EU će u 2013/14 uvoziti manje kukuruza

Matthieu Çaldumbide, rukovodilac ekonomske i sindikalne službe udruženja proizvođača kukuruza, na osnovu analize tržišta ove i sledeće godine očekuje manji uvoz te žitarice u Evropsku uniju.
Čekajući subvencije

Čekajući subvencije

Srđan Gucunski je poljoprivrednik u Bačkom Gradištu. Sa bratom obrađuje 400 hektara. Ratari, a struktura useva je pšenica, kukuruz, suncokret i soja. Ravnomerno raspoređenih. Kaže da je samo zahvaljujući savremenoj mehanizaciji uspeo sve na vreme da poseje, jer vremenski uslovi ovog proleća nisu nikako išli na ruku ratarima. Suša, pa kiša, pa borba sa štetočinama, bolestima i korovima. Ratari su uradili svoje, ali se čeka državni dinar.
Joerg Polzin, BASF: Saradnja s domaćom naukom

Joerg Polzin, BASF: Saradnja s domaćom naukom

Joerg Polzin je direktor sektora zaštite bilja kompanije BASF za region bivše Jugoslavije. U intervjuu za Poljoprivredu.info on govori o srpskom tržištu, saradnji sa domaćom naukom, društvenoj odgovornosti i pesticidima koje naši poljoprivrednici najviše koriste.
Nestale 283 zemljoradničke zadruge

Nestale 283 zemljoradničke zadruge

Od zadružnog sektora od 1953. godine do danas oduzeta imovina u vrednosti oko dve milijarde evra. Valja znati da je 1895. godine Glavni savez srpskih zemljoradničlkih zadruga bio jedan od 11 osnivača Međunarodnog zadružnog saveza u Londonu.
„Ja ću se odupreti“

„Ja ću se odupreti“

Doktor medicine, Rima Lejbou (Rima E. Laibow, M.D.) najpoznatiji je borac protiv globalističke eugenističke agende koju je sa svojim timom pravnih eksperata prepoznala i razotkrila u zakonskim aktima, donesenim i podržanim od globalnog sistema i njegovih najmoćnijih umreženih institucija koje predstavljaju osnovu za široki spektar delovanja kojima je planeta Zemlja pretvorena u gigantski koncentracioni logor, u kom se bez medijske buke i znanja ljudi izvodi nevidljiva eksterminacija populacije: GMO hranom, vakcinacijom, radijacijom, chemtrailsima... Rima Lejbou je danas direktor medicinskog centra „Natural Solutions Foundation“ Valley of the Moon, Chiriqui, Panama, koji svoj rad bazira na korišćenju prirodnih tehnika, frekvencija, bio-povratnih veza, na ishrani i detoksikaciji. Među njenim pacijentima su i ripadnici kraljevskih porodica širom sveta.