Reklama
  • Najave događaja

Dani fruškogorskih vina

četvrtak, 5. oktobar 2017. 19:56

Studentski kulturni centar Novi Sad će u petak i subotu, 13. i 14. oktobra 2017. organizovati "Dane fruškogorskih vina" u prostoru SKC "Fabrika" u “Kineskoj četvrti” od 18 do 24h

dani_fruskogorskih_vinaUčestvovaće dvanaest proizvođača vina Fruškogorskog vinogorja kao i jedan proizvođač autentičnog sira sa tog podneblja. Osim degustacije i prodaje vina, rakije i sireva, program će biti obogaćen i radionicama (od 19 do 20 časova) na temu uparivanja hrane i vina, uz predavanje i demonstraciju na licu mesta uz asistenciju somelijea i kuvara eminentnog novosadskog restorana „Piknik“, kao i panel diskusijom na temu „Novostvorene sorte vinove loze Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu“.

Panelisti:
- doc. dr Dragoslav Ivanišević, Poljoprivredni fakultet, Novi Sad i
- prof. dr Vladimir Puškaš, Tehnološki fakultet, Novi Sad.
Moderator:
Đorđe Simović, dipl. ing, agrarni novinar.

Oba dana će biti organizovan i prigodan muzički program (22 – 23 h), u kojem će učestvovati Goran Polovina – Curi („Plavi ptičić“), koji izvodi numere 60-tih godina uz akustičnu gitaru i usnu harmoniku, kao i Duo Nomadiko, koji će nam obogatiti drugo veče uz melodije ruskih romansi.

SKC NS će prodavati ulaznice po 300 dinara (gigstix.com), a zauzvrat će svaki posetilac na ulazu dobiti staklenu vinsku čašu. Na licu mesta posetioci će moći da nabave i prigodnu torbicu za držanje vinske čaše. Kupovina vina i drugih proizvoda i artikala na Festivalu biće moguća isključivo festivalskim novcem (vaučerima), koji će biti u apoenima 10, 20, 50, 100 i 200. Svaki posetilac će na samom festivalu moći da kupi vaučere sa kojim će posle moći da kupuje vino od izlagača i hranu u okviru festivalske zone. Treba napomenuti da nema refundacije neiskorišćenih vaučera, stoga organizatori podsećaju posetioce da vode računa i iskoriste sve vaučere.

SKCNS