Reklama
  • Knjige

Dijeta SMARTFOOD

utorak, 3. mart 2020.

Ono što me je stvarno fasciniralo je deo knjige gde se pojašnjava Smartfood – hrana za dugovečnost i Smartfood – hrana koja štiti. Autori su svojevrsni „MythBusters-i“ koji nam ogoljavaju pojedine mitove i pomažu da razrešimo dileme poput: Da bi ste smršali treba da eliminišete ugljene hidrate?; Da li je bolje isključiti šargarepe iz režima mršavljenja?; Da li je mleko kancerogeno?; Da li je bolje ne jesti meso? i druge.
2020-dijeta-smartfood.jpg (90 KB)

Već sam nakon 10 pročitanih strana knjige „Dijeta SMARTFOOD“ koju potpisuju Elijana Liota, Pjer Đuzepe Peliči i Lučila Tita znao da ću radost čitanja morati da podelim sa vama. Znate za onu izreku: „Mišljenje je kao dupe, svako ga ima“. Zaokrenite sve za 180°, što znači da je svaka napisana reč plod dugogodišnjih istraživanja i saradnje nutricionista širom sveta, i dobićete najobjektivniju knjigu o nutricionizmu koja je dopala mojih šaka. Sposobnost autora je bila i u „komprimovanju“ tako obilne građe koja je pretočena u čitaocu zanimljivo štivo. Naravno da ima i medicinskih detalja za ljude koji žele u potpunosti da uđu u ovu problematiku.

Ono što me je stvarno fasciniralo je deo knjige gde se pojašnjava „Smartfood – hrana za dugovečnost“ i „Smartfood – hrana koja štiti“. U „Hranu za dugovočnost“ spadaju, između ostalog, špargle, crveni kupus, trešnje, ljuta papričice i crvena tucana paprika, kurkuma, zeleni i crni čaj i druge.  U „Smartfood – hranu koja štiti“ ubraja se beli luk, ekstradevičansko maslinovo ulje, koštunjavo voće i drugo. Detaljno su obrađene materije u njima: kvercentin, resveratrol, kurkumin, antocijan, kapsaicin i drugi.

Autori su svojevrsni „MythBusters-i“ koji nam ogoljavaju pojedine mitove i pomažu da razrešimo dileme poput: Da bi ste smršali treba da eliminišete ugljene hidrate?; Da li je bolje isključiti šargarepe iz režima mršavljenja?; Paradajz – svež ili kuvan?; Da li voće pojedeno na kraju obroka goji?; Da li je mleko kancerogeno?; Da li je bolje ne jesti meso? i druge.

U knjizi imate i neizbežne savete o razlikama u pripremanju hrane, formiranju šeme ishrane i kako smanjiti nezasitost i pratite svoj napredak u poboljšanju linije a sa tim i zdravlja.
Knjigu možete poručiti i on-line na sledećem linku.

 

Dijeta SMARTFOOD

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!