Reklama
  • Stav

Zašto je Agroklub velik?

ponedeljak, 18. septembar 2023.

Umesto čestitke ...

Jasno definisan cilj.

Okupljen dobar tim.

Posvećenost.

Strpljenje.

Vizija.

Integritet.

Radost nakon dobro obavljenog posla.

Hrabar ulazak u projekte.

Regionalno širenje franšize.

Držanje politike "na distanci".

To su, u najkraćem, koordinate nastanka i širenja informativnog sistema AGROKLUB. Najveći i najozbiljniji regionalni agrarni informativni projekat podigao je lestvicu visoko. Bez obzira na to koliko u okruženju ima sadržaja posvećenih poljoprivredi na net-u, realno, nemaju konkurenciju. Po svim parametrima. Nedavno uspešno organizovana konferencija "Agrorocks" održana u Osijeku povodom 15 godina rada to je i potvrdila. I organizaciono kao i sadržinski. Predstavnici struke iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine dali su svoje viđenje kako poljoprivredu prilagoditi klimatskim promenama i na koji način opstati u vremenu sve veće tržišne neizvesnosti.

Kamo dalje rođače? Upitao se svojevremeno Džoni Štulić. Dakle, kojim smerom će nastaviti AGROKLUBOVCI? Dok je ljudi, hrana će se proizvoditi, pa će se i konzumirati sadržaji tog tipa. Ali ...

Na net-u su promene svakodnevne. Recimo, za nove generacije video je svetinja. Izazov je kako "sažvakati" ozbiljan sadržaj i plasirati ga novim generacijama kojima je svaka pažnja preko 30 sekundi - rekord. Pri tome da to ne bude jednokratna senzacija. I tu je tek početak izazova.

Ali, "neka borba bude neprestana". Put je dobro trasiran. Tri sedišta, tri košnice, Osijek, Novi Sad i Sarajevo, okupili su stotinak uspešnih poslenika pisane reči. Tu je i mnoštvo programera, stručnjaka za dizajn, marketing, organizatora on i off-line događaja. U trci na 100 m, AK je za sada u prednosti bar za 30 u odnosu na ostale. Vreme će pokazati da li će je uvećati.

Poljoprivreda.info

Đorđe Simović

Poljoprivreda.info

Zašto je Agroklub velik?

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!