Reklama
  • Repromaterijal

Korišćenjem AZOTERA na mineralnim đubrivima ŠTEDITE od 50 evra po hektaru pa naviše

utorak, 12. jul 2022.

Ušteda od 50 evra po hektaru na skupim mineralnim đubrivima je samo početak. Ona uz pomoć AZOTERA može biti značajno veća. Primena iz godine u godinu, i tako četvrt veka, to dokazuje

Poštovani poljoprivrednici, na ovoj stranici ste pošto vas, pre svega interesuje kako da u vašoj poljoprivrednoj proizvodnji uštedite na skupim đubrivima a da pri tome dobijete iste proizvodne retultate. To možete učiniti uz pomoć bakterijskog đubriva AZOTER.

2022-azoter-foto-plakat.jpg (158 KB)
Ono se proizvodi u Slovačkoj i već četvrt veka na brojnim postavljenim ogledima dokazuje svoj učinak. O karakterstikama đubriva pisaćemo u drugim člancima na našem portalu, a sada ono što vas najviše interesuje – KAKO DA UŠTEDITE ...

Primenom samo AZOTER® F ili AZOTER® SC u količini od 10 litara po hektaru benefiti su sledeći:

  1. Tokom vegetacije količina fiksiranog azota iz vazduha, bakterijama u AZOTER® đubrivu prihvatljiva za biljke je na nivou od 60 - 80 kg po hektaru, a u optimalnim uslovima do 100 - 150 kg po hektaru.

  2. Količina oslobođenog (učinjenog dostupnim) fosfora iz zemljišta, tokom vegetacije iz teško rastvorljivih oblika je 30 - 40 kg fosfora po hektaru, a u optimalnim uslovima 60 - 80 kg fosfora u čistim hranivima.

  3. Mikoparazitska gljiva Coniothirium minitans služi kao biološka prevencija protiv uobičajenih fungicidnih bolesti poljoprivrednih kultura, konkretno, bele truleži (Sclerotinia sclerotiorum) i time znatno smanjuje potrebu za tretiranje fungicidima što pravi dodatnu uštedu.

  4. Mikoparazitska gljiva Trichoderma atroviride služi kao biološka prevencija protiv uobičajenih fungicidnih bolesti poljoprivrednih kultura, iz rodova Fusarium, Alternaria, Penicillium, Rhizoctonia i Botrytis, i time znatno smanjuje broj tretiranja fungicidinim preparatima i time obezbeđuje dodatnu uštedu.

Ako uzimamo u obzir minimalne vrednosti koje dobijemo đubrivom AZOTER i tržišne cene iz 2020. godine (a trenutne cene su ZNAČAJNO VEĆE) UŠTEDE SU SLEDEĆE:

      Azoter Tržište

Azot N

60 kg

  +

0,7-0,8 € za kg

42 €

Fosfor P

30 kg

  +

2 € za kg

60 €

Cor.minitas

        +   +

40 € - 100 € za ha

40 €

Trichoderma a.

        +   +

30 € - 100 € za ha

30 €

     

45 € - 60 € **

 

172 €

**cena 45 € - 60 € zavisi od naručene količine

Primer: narudžbina za 2,5 hektara košta 150 € (60€ po hektaru) a narudžbina za 500 hektara košta 22.500 € ( 45€ po hektaru))

UŠTEDA 112 € po hektaru

Još jednom, napominjemo da su prikazane cene iz 2020. Sa sadašnjim cenama je ušteda DALEKO VEĆA!

Primenom AZOTER®L kao prihranu preko lista u količini od 10 litara po hektaru dobijamo profit od:

  1. Količina fiksiranog azota tokom vegetacije bakterijama u AZOTER® đubrivu i prihvatljiva za biljke je na nivou od oko 40 kg azota po hektaru

  Azoter

Urea

Azot N

40 kg

45 € - 60 €

100 kg (46 kg/N)

110 €

 

UŠTEDA 50 € po ha

S obzirom na to da se radi o bakteriji koja ulazi u list i u listu vezuje vazdušni azot i daje ga bijici, biljka dobije dovoljnu količinu azota i za vreme suše.


Naš krajnji cilje je da korisnici AZOTERA budu zadovoljni i da postanu dugogodišnji partneri. Saradnja mora biti na obostrano zadovoljstvo, inače, nije saradnja. Pozivam da mi se javite da Vas kroz razgovor informišem o i najsitnijim detaljima. Važno je da započnemo saranju, makar i na manjim površinama, a uveren sam da će se one iz godine u godinu povećavati. Jer to je iskustvo pokazalo u ovih četvrt veka primene AZOTERA.

AZOTER daje dobre rezultate u svim usevima pošto se radi o azotofiksatorima a azot je potreban svim kulturama. Naravno, primenjuje se u različitim količinama u zavisnosti od kulture.

Pošto se radi se o tečnom đubrivu preparat se aplicira prskalicom. Koncentracija zavisi od modela prskalice, ali je poenta je da se aplicira 10 litara đubriva po hektaru. Na primer, ako prskalica troši 200 litara po hektaru pravi se rastvor 190 litara vode i 10 litara đubriva. Tretira se pri smanjenom UV zračenju što znači uveče ili kad je oblačno. Radni pritisak idealan 2-2,5 bara a maksimalan do 4 bara. 

Sa nestrpljenjem očekujem Vaš poziv. Vreme je novac.

S poštovanjem,
Daniel Škulec
062/196-68-54
azoter.rs@gmail.com
www.azoter.sk/rs

 

Zajednički, uz pomoć AZOTERA do profita u proizvodnji !!!

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!